- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - Odporúčaný článok: Človek ako boh (peklo na zemi) - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

3. septembra 2021

Vakcína nás nespasí

 

Vlado Gregor

Milí moji, v čom je podstata vzbury proti Bohu, proti tomu, že tu reálne žijeme a existujeme? Nie, nie je to materializmus, je to idealizmus, a to idealizmus v tom zmysle, že zbožňujeme to, čo neexistuje a ani nemôže existovať. Veď sa aj v oficiálnych vedeckých kruhoch tvrdí, že Marx je Hegel obrátený naruby.

Všetko, čo sa búri proti realite, je modloslužbou. Ak by v matematike neexistovalo dosiaľ neznáme x, tak nevyriešime žiadnu rovnicu. Fantazírovať môžeme len odtiaľ-potiaľ. Aká je to hlúposť prezentovať ako božskú realitu možnosť dokonalého zdravia a možno aj potenciálnej nesmrteľnosti! Ako sa to už druhý rok deje... Aká je to hlúposť tvrdiť, že je jedno, čomu veríme a čo považujeme za realitu! Ako sa to už pár desaťročí nepochybne a rúhavo deje...

Zažil som v živote všelijaké pády a ľudskými silami neriešiteľné problémy a stal som sa miernym a neútočným človekom. Ale v poslednej a či ostatnej dobe som musel pritvrdiť, lebo to, čo sa deje v Cirkvi, sa musí skončiť. Lebo možno by to viedlo k synodálnym cirkvám, ale celkom určite k zániku Cirkvi katolíckej. Verím však, že hoci už pohár pretiekol, Boh to má naďalej pod kontrolou. My si zakrývame oči a zapchávame uši, ale On vidí a počuje. On nás môže zbaviť viny aj bez stokrát požehnanej vakcíny.

Píšem tieto riadky na sviatok Panny Márie Kráľovnej a pevne verím, že ona nás z každého nerealistického šialenstva počas mariánskeho septembra a ružencového októbra prelieči a možno aj definitívne vylieči. Pretože od nôh až po hlavu sme slabí, chorí a zmätení a mnohé úbohé ovečky už vôbec nevedia, kam sa podieť. A najhoršie je to, že ani pastieri ich akosi nevedia účinne posilniť. Preto pokorne poprosme Máriu, nech nás jej Syn znovu postaví na nohy.

Per Mariam ad Jesum!

 

Vlado Gregor


::

Prosíme, nebuďte ľahostajní.
Postavte sa za pravdu, vyjadrite svoj názor – napríklad formou komentára pod článkom.

Ak vás zaujíma, čo pripravujeme, ak chcete získať publikácie z našej edície, prihláste sa na odber e-mailového mesačníka: podrobnejšie informácie.

2 komentáre:

  1. Karol Dučák8.9.21

    Kolega Vlado Gregor, teší ma, že sa aspoň v niečom zhodujeme. Vakcína určite nie je spása. Ostatne, v Písme svätom sa píše: "Veď čo osoží človeku, keby aj celý svet získal, a svojej duši by uškodil?! Lebo za čo vymení človek svoju dušu?!" (Mk 8, 36-37) Dnes mám mnohokrát pocit, že Cirkev hlása opak: Len nestratiť telesné zdravie a pozemský život a očkovať sa, hoci aj s pochybnými vakcínami! Nie je vari dôležitejšie nestratiť večný život?! Až po dlhých mesiacoch objavujem v kostoloch svätenú vodu! Doposiaľ bola alfou a omegou dezinfekcia! Môj veľký patrón, sv. Karol Boromejský, organizoval počas epidémie moru kajúce procesie, chodil medzi veriacich a duchovne ich zaopatroval. Nezatváral kostoly! A čo sa deje dnes? Môj rozum 68-ročného človeka niekedy až odmieta uznať realitu života okolo nás. November 1989 priniesol veľa nádeje, lenže odvtedy sa veľa zhumpľovalo, zapredali sme sa matérii, prírodné vedy sme povýšili nad teológiu, nad Bohovedu. Sám som býval nadšený vedou a technikou, dnes začínam byť skeptik a mám obavy, že velebením ľudskej vedy zahubíme všetko dobré, čo v nás ešte ostalo. Smutné, tragické!

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Veda, ktorá nerešpektuje morálne kritériá, vedie ľudstvo od humanizmu k posthumanizmu a následne k transhumanizmu (k vytvoreniu akéhosi nového človeka-nadčloveka). Človek má byť ako boh – a to bude peklo na zemi.

      Odstrániť

Pravidlá diskusie v PriestorNete

1. Komentovať jednotlivé príspevky môže každý záujemca, a to pod svojím menom, značkou alebo anonymne.
2. Komentáre nesmú obsahovať vulgarizmy ani urážlivé a nemravné vyjadrenia, nesmie sa v nich propagovať násilie; zakázané sú aj ostatné neetické prejavy, napríklad nepodložené obvinenia. Komentár by mal byť zameraný na predmet príspevku a nie na osobu autora či redaktora.
3. Komentáre nesúladné s predchádzajúcim ustanovením, rovnako tak bezobsažné komentáre, nebudú publikované.
4. Diskusia je moderovaná – znamená to, že zverejnenie komentára nie je okamžité, ale závisí aj od časových možností redaktora. Redaktor má právo odmietnuť, čiže nepublikovať komentár aj bez udania dôvodu.
5. Odoslaním komentára jeho autor vyjadruje súhlas s týmito pravidlami.