- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - Odporúčaný článok: Človek ako boh (peklo na zemi) - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

18. októbra 2021

Treba konať!

 

ZÁPISNÍK (41/2021)


Pod pláštikom boja proti korupcii a pandémii sa dejú zlé veci. Rozmáha sa farizejstvo, udavačstvo a prejavy vulgárnosti, čestní ľudia sa začínajú báť policajta a sudcu, zato špekulantom a podvodníkom sa darí. Pod rúškom boja proti mafii sa formuje mafia nová a pod rúškom boja za verejné zdravie je poškodzovaný mentálny stav celého národa. A tí, ktorí upozorňujú na tieto negatívne javy a nebezpečné tendencie, sú umlčiavaní a zosmiešňovaní, vytláčaní na okraj s nálepkami konšpirátora, extrémistu či fanatika.

::

S ohláseným príchodom pandémie sa všeličo poprevracalo a zdeformovalo. Zdravotný problém neriešia v prvom rade zdravotníci, ale politici. S trochou irónie sa dá povedať, že voľakedajší majitelia pravdy chceli rozkazovať vetru a dažďu, tí dnešní chcú rozkazovať vírusu. Politici sa rozhodli chrániť nás všetkých – kolektívne, hromadne, paušálne, či chceme alebo nie, či súhlasíme alebo nesúhlasíme.

::

Ocitli sme sa v epicentre kovidovej hystérie, vo víre propagandy, nátlaku, mediálnej manipulácie, sociálneho inžinierstva. Na Slovensku sme sa stali, zväčša nedobrovoľne, bojovníkmi v prvej línii. Ukázali sme svetu, ako sa robí „celoplošné testovanie“. A máme i ďalšie neslávne prvenstvá či rekordy: hádam najdlhšie zatvorené kostoly a školy, očkovanie malých detí, bombastická očkovacia lotéria, zmeny zákonov a vyhlášok zo dňa na deň, unikátne chápanie ústavnosti...

::

Situácia je vážna. Mnohí už rezignovali, mysliac si, že povestný augiášsky chliev nikto nedokáže vyčistiť. Reakciou ďalších je zlosť alebo úzkosť, v lepšom prípade humor (medzi ľuďmi koluje: vraj prečo chcel pápež prísť na Slovensko... dozvedel sa, že tu žije veľa kajúcnikov). Tak či onak, dejinná skúsenosť nás učí, že každý problém má riešenie a každá kríza východisko. Pravda skôr či neskôr vyjde na povrch a spravodlivosť napokon zvíťazí. Kto seje vietor, zožne búrku. Kto seje vieru, nádej a lásku, zožne pokoj a vďačnosť budúcich generácií. Nič sa však neudeje bez nášho pričinenia. Preto treba konať!

 

Ján Maršálek


::

Predchádzajúci: ZÁPISNÍK (40/2021)

::

Vážený čitateľ,
ak chcete získať publikácie z našej edície,
ako aj exkluzívne informácie o našom portáli,
prihláste sa na odber e-mailového mesačníka:
PriestorNet – niečo navyše!

1 komentár:

  1. Anonymný18.10.21

    život i svet stojí len na Pravde a preto iste zvíťazí. Len aby sme sa nestali aj my súčasťou klamstva a nespravodlivosti, ktoré prichádza ako vlk v ruchu baránka, v rečiach o očiste spoločnosti si ľudia zvolili doteraz najväčšiu katastrofu v predstaviteľoch moci od pádu komunizmu. A súčasný stav nám už zakazuje pravdu hovoriť a slobodne sa správať a výrazne obmedzuje slobodu vyznávať vieru. Naozaj sme ponižovaní, zosmiešňovaní, obmedzovaní v pohybe a činnosti. Vďaka za úvahu Ľ

    OdpovedaťOdstrániť

Pravidlá diskusie v PriestorNete

1. Komentovať jednotlivé príspevky môže každý záujemca, a to pod svojím menom, značkou alebo anonymne.
2. Komentáre nesmú obsahovať vulgarizmy ani urážlivé a nemravné vyjadrenia, nesmie sa v nich propagovať násilie; zakázané sú aj ostatné neetické prejavy, napríklad nepodložené obvinenia. Komentár by mal byť zameraný na predmet príspevku a nie na osobu autora či redaktora.
3. Komentáre nesúladné s predchádzajúcim ustanovením, rovnako tak bezobsažné komentáre, nebudú publikované.
4. Diskusia je moderovaná – znamená to, že zverejnenie komentára nie je okamžité, ale závisí aj od časových možností redaktora. Redaktor má právo odmietnuť, čiže nepublikovať komentár aj bez udania dôvodu.
5. Odoslaním komentára jeho autor vyjadruje súhlas s týmito pravidlami.