- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - Odporúčaný článok: Človek ako boh (peklo na zemi) - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

11. októbra 2021

Myšlienky

 

ZÁPISNÍK (40/2021)

Súčasný právny systém je nastavený tak, aby vyhovoval špekulantom a aby umožňoval bezprácny zisk. Týka sa to aj obchodovania s energiami. Jedine umná centrálna regulácia môže ochrániť drobného spotrebiteľa pred pažravosťou ziskuchtivcov.

::

Princíp voľného trhu je morálne odôvodniteľný len v niektorých sférach ľudskej činnosti. Nemá miesto tam, kde ide o zdravie, bezpečnosť a základnú spravodlivosť.

::

Pod heslom „Štát je zlý vlastník“ došlo k majetkovým presunom a štrukturálnym zmenám, ktoré uvrhli väčšinu obyvateľstva do závislého postavenia. Hypotekárny nevoľník musí poslúchať, bojí sa zdvihnúť hlavu a radšej nemyslí, respektíve nevysloví svoj názor, ak by mu to malo spôsobiť problémy.

::

Ľudia zviazaní dlhmi, rovnako tak štáty, nemajú slobodu, sú bábkami v rukách „Veľkého brata“.

::

Už tri desaťročia sme priam posadnutí reformami. Politici, úradníci, kadejakí radcovia... všetci chcú reformovať. A tak reforma strieda reformu – a ideme od desiatich k piatim.

::

Vraj budeme musieť do konca života nosiť masku, hovoria niektorí „odborníci“. A pospolitý ľud sa submisívne podriaďuje. Nie je to znak novodobého otroctva?

 

Ján Maršálek


::

Predchádzajúci: ZÁPISNÍK (39/2021)

::

Vážený čitateľ,
ak chcete získať publikácie z našej edície,
ako aj exkluzívne informácie o našom portáli,
prihláste sa na odber e-mailového mesačníka:
PriestorNet – niečo navyše!

1 komentár:

  1. Anonymný11.10.21

    Myšlienky zo Zápisníku, - je zo tak nejako, ako opisuje autor v jednotlivých súvetiach. Znie to fakticky, hoci je to vyňaté z kontextu. Novodobé otroctvo, - ako je to v skratke pomenované, znie to výstižne a pravdivo! milan

    OdpovedaťOdstrániť

Pravidlá diskusie v PriestorNete

1. Komentovať jednotlivé príspevky môže každý záujemca, a to pod svojím menom, značkou alebo anonymne.
2. Komentáre nesmú obsahovať vulgarizmy ani urážlivé a nemravné vyjadrenia, nesmie sa v nich propagovať násilie; zakázané sú aj ostatné neetické prejavy, napríklad nepodložené obvinenia. Komentár by mal byť zameraný na predmet príspevku a nie na osobu autora či redaktora.
3. Komentáre nesúladné s predchádzajúcim ustanovením, rovnako tak bezobsažné komentáre, nebudú publikované.
4. Diskusia je moderovaná – znamená to, že zverejnenie komentára nie je okamžité, ale závisí aj od časových možností redaktora. Redaktor má právo odmietnuť, čiže nepublikovať komentár aj bez udania dôvodu.
5. Odoslaním komentára jeho autor vyjadruje súhlas s týmito pravidlami.