- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - Odporúčaný článok: Človek ako boh (peklo na zemi) - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

17. novembra 2023

Hroby

 

Hroby – dočasné príbytky našich predkov, ich telesných pozostatkov. Stojíme nad nimi a rozmýšľame. Spomíname. Hodnotíme. A dúfame.

Všetko hmotné je pominuteľné. Každý z nás raz bude mať takýto príbytok. Každý z nás prekročí hranicu pozemského bytia, hranicu života a smrti a dostane sa na „inú“ stranu. Aj nad naším hrobom bude možno niekto stáť, spomínať, hodnotiť...


Žime tak, aby sa na nás spomínalo v dobrom, a v dobrom by mal byť aj zhodnotený náš život, naša cesta – z hľadiska večnosti.

Každá veriaca duša čaká na svojho Spasiteľa, ktorý ju vyslobodí z tmy a dovedie pred Božie svetlo. To Svetlo, v ktoré dúfame. To Svetlo, ktoré chceme nasledovať. To Svetlo, ktoré nám svieti, keď sme tápeme vo tmách. Svetlo, ktoré znamená spásu.

 

Robert Hakala


::

Rozhovor s autorom: Ísť svojou cestou...

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

Pravidlá diskusie v PriestorNete

1. Komentovať jednotlivé príspevky môže každý záujemca, a to pod svojím menom, značkou alebo anonymne.
2. Komentáre nesmú obsahovať vulgarizmy ani urážlivé a nemravné vyjadrenia, nesmie sa v nich propagovať násilie; zakázané sú aj ostatné neetické prejavy, napríklad nepodložené obvinenia. Komentár by mal byť zameraný na predmet príspevku a nie na osobu autora či redaktora.
3. Komentáre nesúladné s predchádzajúcim ustanovením, rovnako tak bezobsažné komentáre, nebudú publikované.
4. Diskusia je moderovaná – znamená to, že zverejnenie komentára nie je okamžité, ale závisí aj od časových možností redaktora. Redaktor má právo odmietnuť, čiže nepublikovať komentár aj bez udania dôvodu.
5. Odoslaním komentára jeho autor vyjadruje súhlas s týmito pravidlami.