- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - Odporúčaný článok: Človek ako boh (peklo na zemi) - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

16. decembra 2009

Ticho a hluk

Neraz sa mi stalo, že po vypnutí napríklad rádia, keď sa navôkol rozhostilo ticho, pocítil som zvláštnu úľavu. V takej chvíli si vždy poviem: ticho lieči.
O čo tichší bol svet v dávnej minulosti! Neboli továrne, autá, lietadlá, delá... neboli rozhlasové a televízne prijímače ani žiadne prehrávače či reproduktory. Bolo počuť hlavne bezprostredné ľudské zvuky a zvuky prírody.
Žijeme v hlučnej a nepokojnej dobe. Preto by sme mali cielene vyhľadávať ticho a pokoj. Myslím, že blížiace sa Vianoce nám v tom môžu pomôcť.

1 komentár:

  1. Bezprostredné "ľudské zvuky" a zvuky prírody ostali.. Tie prírodné sú za istých okolností v lese dosť silné, na podklade ticha les šumí a vtáci sa prekrikujú. :) Tiché Vianoce, to je už len taká nostalgická spomienka......

    OdpovedaťOdstrániť

Pravidlá diskusie v PriestorNete

1. Komentovať jednotlivé príspevky môže každý záujemca, a to pod svojím menom, značkou alebo anonymne.
2. Komentáre nesmú obsahovať vulgarizmy ani urážlivé a nemravné vyjadrenia, nesmie sa v nich propagovať násilie; zakázané sú aj ostatné neetické prejavy, napríklad nepodložené obvinenia. Komentár by mal byť zameraný na predmet príspevku a nie na osobu autora či redaktora.
3. Komentáre nesúladné s predchádzajúcim ustanovením, rovnako tak bezobsažné komentáre, nebudú publikované.
4. Diskusia je moderovaná – znamená to, že zverejnenie komentára nie je okamžité, ale závisí aj od časových možností redaktora. Redaktor má právo odmietnuť, čiže nepublikovať komentár aj bez udania dôvodu.
5. Odoslaním komentára jeho autor vyjadruje súhlas s týmito pravidlami.