- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - Odporúčaný článok: Človek ako boh (peklo na zemi) - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

1. júna 2010

Redakčný vestník – jún 2010

Stránka priestornet.com je priebežne aktualizovaná a dopĺňaná. Takmer každý deň na nej pribudne nejaký príspevok či komentár. K zmenám dochádza aj z hľadiska grafiky a rozloženia jednotlivých prvkov, aby stránka bola v rámci možností pútavá a zároveň dostatočne prehľadná.

PRIESTORnet je určený hlavne na čítanie  chce pritiahnuť rozhľadených a kultúrnych ľudí s vlastným názorom, ktorých zaujímajú otázky nášho spoločenského života... Predsa len, na stránke možno trochu chýbali fotografie. Aj preto som sa rozhodol vytvoriť novú rubriku Fotopohľady, v ktorej dostanú svoje miesto rôzne zaujímavé fotografie aj s krátkym komentárom, pričom budem uverejňovať výlučne čiernobiele snímky...

Želám vám do nasledujúceho mesiaca všetko dobré a pripomínam, že vaše ohlasy, názory a pripomienky očakávam na e-mailovej adrese: redakcia@priestornet.com.

4 komentáre:

  1. Veľmi nerozumiem zámeru s výlučne čiernobielymi snímkami, jedine že by išlo o archív z čias dávno minulých. Je to iba názor, tak nepíšem na e-mail.

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Zjednodušene povedané, dnešný mediálny svet a internet zvlášť je podľa mňa až presýtený farebnými obrázkami, krikľavými ponukami a povrchnými rečami... Navyše, čiernobiela fotografia dáva väčší priestor fantázii, viac sa mi páči, preto neraz aj pôvodne farebné zábery (z digitálneho fotoaparátu) pretvorím v počítači na čiernobiele.

    OdpovedaťOdstrániť
  3. "čiernobiela fotografia dáva väčší priestor fantázii" - ako ktorá, lebo čb fotografia si vyžaduje odlišný tvorivý prístup ako farebná. Platí to čo všade inde, ak forma nie je samoúčelná, tak je v poriadku. :)

    OdpovedaťOdstrániť
  4. S tým sa dá súhlasiť - čb fotografia si vyžaduje odlišný prístup, treba to zohľadniť už pri fotení... a máloktorý pôvodne farebný záber je vhodný na čiernobielu úpravu. Ale je tu ešte jeden faktor: donedávna boli noviny i časopisy poväčšine čiernobiele (i teraz také vychádzajú), a toto technické obmedzenie (dané možnosťami tlače) má svoje čaro.
    Povedzme, že v mojom prípade ide o dobrovoľné obmedzenie sa, o akúsi tvorivú rehoľu.

    OdpovedaťOdstrániť

Pravidlá diskusie v PriestorNete

1. Komentovať jednotlivé príspevky môže každý záujemca, a to pod svojím menom, značkou alebo anonymne.
2. Komentáre nesmú obsahovať vulgarizmy ani urážlivé a nemravné vyjadrenia, nesmie sa v nich propagovať násilie; zakázané sú aj ostatné neetické prejavy, napríklad nepodložené obvinenia. Komentár by mal byť zameraný na predmet príspevku a nie na osobu autora či redaktora.
3. Komentáre nesúladné s predchádzajúcim ustanovením, rovnako tak bezobsažné komentáre, nebudú publikované.
4. Diskusia je moderovaná – znamená to, že zverejnenie komentára nie je okamžité, ale závisí aj od časových možností redaktora. Redaktor má právo odmietnuť, čiže nepublikovať komentár aj bez udania dôvodu.
5. Odoslaním komentára jeho autor vyjadruje súhlas s týmito pravidlami.