- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - Odporúčaný článok: Človek ako boh (peklo na zemi) - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

15. mája 2011

Zrkadlo týždňa - 19/2011

V piatok sa oficiálne začalo sčítanie obyvateľov, domov a bytov 2011. Prebiehať bude do 6. júna, pričom rozhodujúcim okamihom sčítania má byť polnoc z piatka 20. mája na sobotu 21. mája.

Myslím, ide o dôležitú udalosť, ktorú netreba podceňovať. Sčítanie odzrkadlí stav našej spoločnosti a bude mať presah do budúcnosti. Mimochodom, v tomto roku sa uskutoční obdobné štatistické zisťovanie v každom členskom štáte Európskej únie.

K aktuálnemu sčítaniu sa vyjadrili aj slovenskí katolícki biskupi. Vo všetkých katolíckych kostoloch sa 24. apríla čítal pastiersky list venovaný hlavne tejto téme. List publikovali Katolícke noviny č. 18/2011. Vyberám z neho krátky úryvok:

"No my vieme, že keď Cirkev chráni prirodzenú rodinu a zdravú výchovu detí, keď hovorí, že vražda je zločin, že krádež je krádež, keď chráni všeobecnú mravnosť - a robí to na Slovensku už viac ako tisíc rokov - slúži tým nielen Bohu, ale aj národu a vlasti. Nemožno znevažovať celé naše dejiny, naše chrámy a obetavú činnosť mnohých veriacich. Nedajte sa pomýliť zavádzajúcimi rečami. Slovensko dnes potrebuje vieru a Cirkev viac ako kedykoľvek predtým!" (Slovenskí katolícki biskupi)

- - -
Viac o sčítaní obyvateľov, domov a bytov na adrese: www.scitanie2011.sk

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

Pravidlá diskusie v PriestorNete

1. Komentovať jednotlivé príspevky môže každý záujemca, a to pod svojím menom, značkou alebo anonymne.
2. Komentáre nesmú obsahovať vulgarizmy ani urážlivé a nemravné vyjadrenia, nesmie sa v nich propagovať násilie; zakázané sú aj ostatné neetické prejavy, napríklad nepodložené obvinenia. Komentár by mal byť zameraný na predmet príspevku a nie na osobu autora či redaktora.
3. Komentáre nesúladné s predchádzajúcim ustanovením, rovnako tak bezobsažné komentáre, nebudú publikované.
4. Diskusia je moderovaná – znamená to, že zverejnenie komentára nie je okamžité, ale závisí aj od časových možností redaktora. Redaktor má právo odmietnuť, čiže nepublikovať komentár aj bez udania dôvodu.
5. Odoslaním komentára jeho autor vyjadruje súhlas s týmito pravidlami.