- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - Odporúčaný článok: Človek ako boh (peklo na zemi) - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

23. septembra 2011

Zrkadlo týždňa - 38/2011

Týždenník Život priniesol v tohtoročnom 37. čísle zaujímavý rozhovor s ekonómom Petrom Staněkom. Vyberám z neho:
"Dobre už bolo. Všetko, čo ste videli za posledných dvadsať rokov, bol život na dlh, zakrývanie pravdy, bubliny. Toto nie je obyčajná ekonomická kríza. Toto je kríza spoločnosti, ktorá sa bude musieť zásadným spôsobom reformovať. Je to kríza etiky a morálky v spoločnosti."   (Peter Staněk)
Jasné slová... a predsa dnes mnohým ešte stále nie je jasné, že súčasná kríza je v prvom rade krízou mravnou. Žiadna ekonomika nemôže dlhodobo fungovať bez morálky, nemôže budovať na cudzom, resp. požičanom. Žiadna spoločnosť nevyžije z hedonizmu a ziskuchtivosti. Naša spoločnosť potrebuje zjednocujúcu ideu a víziu do budúcnosti. Takúto ideu a víziu ponúka kresťanstvo.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

Pravidlá diskusie v PriestorNete

1. Komentovať jednotlivé príspevky môže každý záujemca, a to pod svojím menom, značkou alebo anonymne.
2. Komentáre nesmú obsahovať vulgarizmy ani urážlivé a nemravné vyjadrenia, nesmie sa v nich propagovať násilie; zakázané sú aj ostatné neetické prejavy, napríklad nepodložené obvinenia. Komentár by mal byť zameraný na predmet príspevku a nie na osobu autora či redaktora.
3. Komentáre nesúladné s predchádzajúcim ustanovením, rovnako tak bezobsažné komentáre, nebudú publikované.
4. Diskusia je moderovaná – znamená to, že zverejnenie komentára nie je okamžité, ale závisí aj od časových možností redaktora. Redaktor má právo odmietnuť, čiže nepublikovať komentár aj bez udania dôvodu.
5. Odoslaním komentára jeho autor vyjadruje súhlas s týmito pravidlami.