- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - Odporúčaný článok: Človek ako boh (peklo na zemi) - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

13. januára 2013

Krst Krista Pána


Zrkadlo Písma – 2/2013

Boh nenadŕža nikomu, ale v každom národe mu je milý ten, kto sa ho bojí a koná spravodlivo. Synom Izraela zoslal slovo a zvestoval pokoj skrze Ježiša Krista; on je Pánom všetkých. Vy viete, čo sa počnúc od Galiley po krste, ktorý hlásal Ján, dialo po celej Judei; ako Boh pomazal Ježiša z Nazareta Duchom Svätým a mocou a chodil, dobre robil a uzdravoval všetkých posadnutých diablom, lebo bol s ním Boh.
(Sk 10, 34-38)


Boh nenadŕža nikomu, je spravodlivý a popritom milosrdný a láskavý, lebo nám skrze Ježiša Krista zoslal svoje slovo a zvestoval pokoj. Zjavil sa nám v miere, ktorú sme schopní obsiahnuť.
Kto nechce uveriť, neuverí, ani keby sa mŕtvi vrátili a podali svedectvo. Sloboda môže viesť k šťastiu aj k záhube.
Ježiš naďalej uzdravuje, Duch Svätý pôsobí, svetlo svieti, no my sa niekedy uzatvárame do tmavej komory a nevpúšťame svetlo do svojho života. Vieme byť detinskí – zatvoríme oči, aby sme mohli tvrdiť, že to, čo nevidíme, nejestvuje... Ale Boh je Pánom všetkých.

::
Predchádzajúce zamyslenie: Zjavenie Pána.

2 komentáre:

  1. Zamyslenie: "Boh nenadŕža nikomu" celkom nesedí, ak nadŕža spravodlivodsti a tým, ktorí potrebujú milosrdenstvo a láskavosť...

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Nevidím v tom rozpor.
      Ak sudca oslobodí nevinného a potrestá vinníka, tým niekomu nadŕža?
      Nenadŕža, teda nie je predpojatý.

      Odstrániť

Pravidlá diskusie v PriestorNete

1. Komentovať jednotlivé príspevky môže každý záujemca, a to pod svojím menom, značkou alebo anonymne.
2. Komentáre nesmú obsahovať vulgarizmy ani urážlivé a nemravné vyjadrenia, nesmie sa v nich propagovať násilie; zakázané sú aj ostatné neetické prejavy, napríklad nepodložené obvinenia. Komentár by mal byť zameraný na predmet príspevku a nie na osobu autora či redaktora.
3. Komentáre nesúladné s predchádzajúcim ustanovením, rovnako tak bezobsažné komentáre, nebudú publikované.
4. Diskusia je moderovaná – znamená to, že zverejnenie komentára nie je okamžité, ale závisí aj od časových možností redaktora. Redaktor má právo odmietnuť, čiže nepublikovať komentár aj bez udania dôvodu.
5. Odoslaním komentára jeho autor vyjadruje súhlas s týmito pravidlami.