- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - Odporúčaný článok: Človek ako boh (peklo na zemi) - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

8. júna 2013

Zo zjavenia

Zrkadlo Písma – 23/2013

Bratia, pripomínam vám, že evanjelium, ktoré som vám hlásal, nemá ľudský pôvod, lebo ja som ho neprijal, ani som sa ho nenaučil od človeka, ale zo zjavenia Ježiša Krista.
(Gal 1, 11–12)

Ľudské názory sú mnohoraké, nestále a protirečivé. Pridŕžať sa verejnej mienky značí tápať v hodnotovom bludisku. Evanjelium máme od Ježiša Krista, ktorého vyznávame ako Božieho Syna.

„Reč evanjelií je jednoduchá, takmer chladná. Triumfalizmus a superlativizmus sú im rovnako cudzie ako pobožnostkárske táranie... V každom prípade kladú dôraz na svedectvá.“ Tak píše súčasný nemecký spisovateľ Peter Seewald vo svojej pozoruhodnej knihe s názvom Ježiš Kristus (Spolok svätého Vojtecha 2012).
Svedkovia Ježišovho života a zmŕtvychvstania neváhali položiť život za svoje kresťanské presvedčenie. Evanjeliá vypovedajú o historickej realite, sú svedectvom a zároveň obrazom zjavenia, zjavenej Pravdy.

::

Predchádzajúce zamyslenie: Čo osoží.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

Pravidlá diskusie v PriestorNete

1. Komentovať jednotlivé príspevky môže každý záujemca, a to pod svojím menom, značkou alebo anonymne.
2. Komentáre nesmú obsahovať vulgarizmy ani urážlivé a nemravné vyjadrenia, nesmie sa v nich propagovať násilie; zakázané sú aj ostatné neetické prejavy, napríklad nepodložené obvinenia. Komentár by mal byť zameraný na predmet príspevku a nie na osobu autora či redaktora.
3. Komentáre nesúladné s predchádzajúcim ustanovením, rovnako tak bezobsažné komentáre, nebudú publikované.
4. Diskusia je moderovaná – znamená to, že zverejnenie komentára nie je okamžité, ale závisí aj od časových možností redaktora. Redaktor má právo odmietnuť, čiže nepublikovať komentár aj bez udania dôvodu.
5. Odoslaním komentára jeho autor vyjadruje súhlas s týmito pravidlami.