- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - Odporúčaný článok: Človek ako boh (peklo na zemi) - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

19. marca 2015

Otvorený list moslimom a kresťanom

Vlado Gregor
Milí moji moslimovia a kresťania takisto, naše náboženstvá nazývame náboženstvami knihy, ale situácia je taká, že ateisti a budhisti si môžu ťukať na čelo... Naozaj, vzťahy medzi nami sú teraz také, že nevieme, či sa máme smiať alebo plakať.
Väčšina sveta vidí a chápe, že Spojené štáty americké a Izrael majú vojenskú prevahu a robia zle. Ale nedá sa to riešiť prelievaním krvi nevinných a bezbranných. Tá krv volá do neba rovnako k Bohu, ako aj k Alahovi.

Môj syn sa spoza izraelských hraníc pozeral na to, ako sa Asad a sýrska odnož Al-Káidy pozdravujú raketami. Pýtal sa židovského dôstojníka, kto tú organizáciu platí a podporuje (konkrétne Front al-Nusrá). Ten mu povedal, že Saudská Arábia, a na otázku, kto podporuje ISIL (Islamský štát), odpovedal: Katar. Dobre vieme, že obe krajiny sú predĺženými rukami USA. (Overte si to a vyvráťte nám to  vy, ktorí nám nadávate do konšpirátorov!)
Pre smradľavú ropu sme schopní predať aj vlastnú mater – a podporujeme takú anarchiu vo vzťahoch medzi ľuďmi, že to už začína smrdieť aj totálnym agnostikom.
Vzťahy nielen medzi náboženstvami, ale aj vo vnútri náboženstiev, ba aj obyčajné medziľudské vzťahy, sú natoľko pošramotené, že hádam nám pomôže už len toľko vysmievaná a znevažovaná mariánska úcta, ktorá je spoločná islamu aj kresťanstvu.
Ave Maria, gratia plena, Dominus tecum...
Povedal som, čo som mal na srdci a lúčim sa s pozdravom
Pax tecum,
čo nielen voľne, ale doslova značí
Salam alejkum.
::

1 komentár:

  1. Karol Dučák20.3.15

    Obdivujem odvahu autora. Má to guráž.

    OdpovedaťOdstrániť

Pravidlá diskusie v PriestorNete

1. Komentovať jednotlivé príspevky môže každý záujemca, a to pod svojím menom, značkou alebo anonymne.
2. Komentáre nesmú obsahovať vulgarizmy ani urážlivé a nemravné vyjadrenia, nesmie sa v nich propagovať násilie; zakázané sú aj ostatné neetické prejavy, napríklad nepodložené obvinenia. Komentár by mal byť zameraný na predmet príspevku a nie na osobu autora či redaktora.
3. Komentáre nesúladné s predchádzajúcim ustanovením, rovnako tak bezobsažné komentáre, nebudú publikované.
4. Diskusia je moderovaná – znamená to, že zverejnenie komentára nie je okamžité, ale závisí aj od časových možností redaktora. Redaktor má právo odmietnuť, čiže nepublikovať komentár aj bez udania dôvodu.
5. Odoslaním komentára jeho autor vyjadruje súhlas s týmito pravidlami.