- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - Odporúčaný článok: Človek ako boh (peklo na zemi) - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

26. júna 2016

Slovo na nedeľu (22)

Blahoslavený človek, ktorý dosahuje múdrosť, a muž, čo nadobúda rozumnosť!
(Prís 3, 13)
Koľkokrát za deň stretneš rôznych ľudí. Niektorí ťa prekvapia svojou naivitou, ba až hlúposťou. Iní ti prinesú potešenie svojimi múdrymi slovami, myšlienkami, úvahami. Naozaj, stretnúť rozumného človeka býva potešením.
Dobré, rozumné slová sú pohladením pre našu dušu. Rozumný človek nie je domýšľavý, panovačný. Nemyslí si o sebe, že všetko vie, že jedine on má patent na všetko. Opak je pravdou. Vždy vypočuje svojho protihráča. Nedáva najavo svoje rozpaky, ak sa mu druhé názory nepozdávajú, alebo má voči nim výhrady. Svoje pripomienky, usmernenia dokáže povedať jednoducho, zrozumiteľne, bez vyvyšovania. Je skromný. Trpezlivý. Dokáže počúvať, poradiť.

Naozaj, taký človek je blahoslavený. Vážia si ho ľudia, ale jeho správanie sa páči aj Bohu. Snažme sa v živote konať tak, aby si nás ľudia ctili a vážili. Snažme sa byť iným na osoh. Robme všetko tak, aby stretnutie s nami každý vnímal ako nádherne prežitú chvíľu, na ktorú tak rýchlo nezabudne!
::
Predchádzajúce: Slovo na nedeľu (21)
::

PriestorNet patrí ľuďom súcim na slovo, rozhľadeným a kultivovaným...
Staňte sa jeho priaznivcom: podrobnejšie informácie.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

Pravidlá diskusie v PriestorNete

1. Komentovať jednotlivé príspevky môže každý záujemca, a to pod svojím menom, značkou alebo anonymne.
2. Komentáre nesmú obsahovať vulgarizmy ani urážlivé a nemravné vyjadrenia, nesmie sa v nich propagovať násilie; zakázané sú aj ostatné neetické prejavy, napríklad nepodložené obvinenia. Komentár by mal byť zameraný na predmet príspevku a nie na osobu autora či redaktora.
3. Komentáre nesúladné s predchádzajúcim ustanovením, rovnako tak bezobsažné komentáre, nebudú publikované.
4. Diskusia je moderovaná – znamená to, že zverejnenie komentára nie je okamžité, ale závisí aj od časových možností redaktora. Redaktor má právo odmietnuť, čiže nepublikovať komentár aj bez udania dôvodu.
5. Odoslaním komentára jeho autor vyjadruje súhlas s týmito pravidlami.