- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - Odporúčaný článok: Človek ako boh (peklo na zemi) - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

6. augusta 2017

Slovo na nedeľu (79)

Tu prišla po vodu istá Samaritánka. Ježiš jej povedal: „Daj sa mi napiť!
(Jn 4, 7)
Každý z nás vie, že voda je základom života. Bez vody by sme neexistovali. Potrebujeme ju každý deň. Je nenahraditeľná. Dúšok dobrej vody nás osvieži. Nie nadarmo sa hovorí, že voda má cenu zlata a z toho dôvodu je potrebné ju chrániť. Pretože vodu nemôžeme ničím nahradiť. Iba vodou. Skutočne, je to tak. Všetky druhy jedla môžeme meniť a konzumovať podľa našej chuti, ale s vodou je to iné.
Príbeh o Samaritánke nám ukazuje, že voda môže byť aj inak chápaná. Môže mať ešte významnejšiu funkciu ako len uhasiť smäd. Voda je potrebná pre naše telo. Ale poznáme vodu, ktorá nasycuje, ovlažuje našu dušu. Je to voda, ktorú nám dáva Pán. Voda života. Voda lásky, milosrdenstva, odpúšťania...

Taká voda sa nečerpá v studni vyhĺbenej niekde v prírode. Túto vodu môžeme dostať iba z učenia a slov Pána Ježiša. Dostaneme ju, keď budeme kráčať po Jeho ceste. Keď budeme načúvať Jeho slovám. Voda v studni sa môže časom minúť, studňa môže vyschnúť. Voda, ktorú načerpáme z Pánovej milosti, neminie sa nikdy. Nemá dna. Je nekonečná. Môžeme z nej čerpať plnými dúškami. Je prístupná pre každého. Samozrejme, musíme chcieť – a Pán uhasí náš smäd. Smäd po živote. Po láske.
Ježiš je tým prameňom, z ktorého môžeme piť. A nikdy nebudeme smädní. Nebude smädné naše telo ani naša duša. Jeho voda uhasí všetky plamene hriechu, ktoré v nás občas zbĺknu. Nebojme sa čerpať z tohto prameňa! Odmenou nám bude svieža myseľ a čistá duša. Nič iné si už nemusíme priať!
::
Predchádzajúce: Slovo na nedeľu (78)
::

Vážený čitateľ,
ak vás zaujíma, čo pripravujeme, ak chcete získať publikácie z našej edície,
prihláste sa na odber e-mailového mesačníka:
podrobnejšie informácie.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

Pravidlá diskusie v PriestorNete

1. Komentovať jednotlivé príspevky môže každý záujemca, a to pod svojím menom, značkou alebo anonymne.
2. Komentáre nesmú obsahovať vulgarizmy ani urážlivé a nemravné vyjadrenia, nesmie sa v nich propagovať násilie; zakázané sú aj ostatné neetické prejavy, napríklad nepodložené obvinenia. Komentár by mal byť zameraný na predmet príspevku a nie na osobu autora či redaktora.
3. Komentáre nesúladné s predchádzajúcim ustanovením, rovnako tak bezobsažné komentáre, nebudú publikované.
4. Diskusia je moderovaná – znamená to, že zverejnenie komentára nie je okamžité, ale závisí aj od časových možností redaktora. Redaktor má právo odmietnuť, čiže nepublikovať komentár aj bez udania dôvodu.
5. Odoslaním komentára jeho autor vyjadruje súhlas s týmito pravidlami.