- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - Odporúčaný článok: Človek ako boh (peklo na zemi) - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

1. októbra 2017

Slovo na nedeľu (87)

Otec miluje Syna a dal mu do rúk všetko.
(Jn 3, 35)
Ktorý otec by nemiloval svojho syna viacej ako seba? Skutočne, každý (?) otec je pyšný na svojho syna a má veľkú radosť, keď môže byť na neho hrdý. V synovi vidí pokračovanie svojho rodu. Syn je zárukou, že otcovo meno (priezvisko) bude ďalej žiť, aj keď otec zomrie.
Synovia a dcéry sú pýchou oboch rodičov. Môžeme byť potom prekvapení, keď Boh Otec miluje svojho Syna – Pána Ježiša Krista? Určite nie. Ježiš Kristus je dobrým Synom svojho Otca. Uposlúchol ho a stal sa človekom. Prišiel na svet, aby ho spasil, aby nás vykúpil z objatia smrti a hriechu.

Syn rozdával lásku, pokoj a milosrdenstvo. Ozdravoval, liečil, pomáhal, kázal... aby nakoniec skončil potupnou smrťou na kríži. Vedľa lotrov. Nepochopený a osamotený.
Môžeme sa opýtať: Bolo to voči Pánovi Ježišovi správne? Nemohlo sa tomu nejako predísť? Určite áno. Dalo sa spraviť všetko, pretože Bohu – Otcovi nič nie je nemožné. Problém by bol potom jeden a základný: Čo potom s našou vierou, keď vieme, že bez kríža by nebolo Jeho zmŕtvychvstanie, a tým by sme boli navždy v moci hriechu a trvalej smrti? Žiadne milosrdenstvo. Žiadne odpúšťanie. Nijaké nebo. Nijaké kresťanstvo!
::
Predchádzajúce: Slovo na nedeľu (86)
::

Vážený čitateľ,
ak vás zaujíma, čo pripravujeme, ak chcete získať publikácie z našej edície,
prihláste sa na odber e-mailového mesačníka:
podrobnejšie informácie.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

Pravidlá diskusie v PriestorNete

1. Komentovať jednotlivé príspevky môže každý záujemca, a to pod svojím menom, značkou alebo anonymne.
2. Komentáre nesmú obsahovať vulgarizmy ani urážlivé a nemravné vyjadrenia, nesmie sa v nich propagovať násilie; zakázané sú aj ostatné neetické prejavy, napríklad nepodložené obvinenia. Komentár by mal byť zameraný na predmet príspevku a nie na osobu autora či redaktora.
3. Komentáre nesúladné s predchádzajúcim ustanovením, rovnako tak bezobsažné komentáre, nebudú publikované.
4. Diskusia je moderovaná – znamená to, že zverejnenie komentára nie je okamžité, ale závisí aj od časových možností redaktora. Redaktor má právo odmietnuť, čiže nepublikovať komentár aj bez udania dôvodu.
5. Odoslaním komentára jeho autor vyjadruje súhlas s týmito pravidlami.