- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - Odporúčaný článok: Človek ako boh (peklo na zemi) - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

7. októbra 2018

Slovo na nedeľu (139)


Lebo niet na svete človeka, ktorý by bol taký spravodlivý, že by konal iba dobré a nedopustil by sa hriechu.
(Kaz 7, 20)
Každý z nás je hriešny. Skutočne, niet človeka, ktorý by nikdy nespravil niečo, čo je v rozpore so všeobecne platnými zákonmi. Nastávajú situácie, keď si ani neuvedomíme, že konáme zlo, že niekomu nevedomky ubližujeme, alebo sme zlí voči našim blízkym. Je to prirodzené.
V každom z nás drieme zlo, ktoré môže prevážiť našu dobrú stránku. Zlo a hriech idú spolu ruka v ruke. Opantávajú nás a robia nás horšími, ako by sme chceli byť.

Dôležité je, aby sme si zlé skutky uvedomili a úprimne ich oľutovali. Iba tak sa zbavíme závislosti na zle. Oľutovať a poprosiť o odpustenie, to je kľúč k našej obhajobe. Iba tak môžeme pomýšľať na to, že budeme ospravedlnení pred Pánom.
Na záver môžem napísať: Sme hriešni a dokážeme ubližovať. To nikdy nezmeníme. Zmeniť môžeme svoj postoj: že sa tých zlých činností budeme strániť, budeme ich obmedzovať a ak sa ich dopustíme, úprimne ich ľutovať.

::
Predchádzajúce: Slovo na nedeľu (138)

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

Pravidlá diskusie v PriestorNete

1. Komentovať jednotlivé príspevky môže každý záujemca, a to pod svojím menom, značkou alebo anonymne.
2. Komentáre nesmú obsahovať vulgarizmy ani urážlivé a nemravné vyjadrenia, nesmie sa v nich propagovať násilie; zakázané sú aj ostatné neetické prejavy, napríklad nepodložené obvinenia. Komentár by mal byť zameraný na predmet príspevku a nie na osobu autora či redaktora.
3. Komentáre nesúladné s predchádzajúcim ustanovením, rovnako tak bezobsažné komentáre, nebudú publikované.
4. Diskusia je moderovaná – znamená to, že zverejnenie komentára nie je okamžité, ale závisí aj od časových možností redaktora. Redaktor má právo odmietnuť, čiže nepublikovať komentár aj bez udania dôvodu.
5. Odoslaním komentára jeho autor vyjadruje súhlas s týmito pravidlami.