- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - Odporúčaný článok: Človek ako boh (peklo na zemi) - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

22. októbra 2021

Zásielka

 

Robert Hakala

Prišli mi z vydavateľstva knihy, ktoré som si objednal. Stalo sa, že som si objednal aj knihu, ktorú už doma mám... Stáva sa mi to občas, a pritom sa snažím, aby to tak nebolo. Nejakou neznámou rukou však kliknem pri internetovom objednávaní aj na titul, ktorý už mám. No, aspoň takúto prebytočnú knihu môžem niekomu darovať.

Chcem poznamenať, že uprednostňujem knihy s kresťanskou tematikou, ktorá je u mňa podstatná a pre moje ďalšie vzdelávanie nenahraditeľná.

Teraz sa najviac teším na Tomáša Akvinského. Tohto geniálneho kresťanského filozofa ešte nemám zmapovaného, preto jeho knihu budem čítať ako prvú... Len keby som mal viacej času! Mám toľko kníh pripravených na čítanie... Ale pre každého má deň 24 hodín, takže sa nemôžem sťažovať.

Ide o to, ako dokážeme čas využiť. Každý nový deň nám dáva príležitosť. Záleží len na nás, ako ju využijeme. Nevyhovárajme sa, že čas letí. Čas stále ide svojím rovnakým tempom. To iba my sa ho snažíme predbehnúť, a tak nič nestíhame!

 

Robert Hakala


::

Rozhovor s autorom: Ísť svojou cestou...

1 komentár:

  1. ja si tvorbu roberta hakalu nesmierne vážim, tohto básnika, spisovateľa poznám osobne a to lepšie sa čítajú jeho básne, poviedky, či zamyslenie, ale nielen to, vážim si tvorbu i ostatných básnikom, spisovateľom na www.priestornet.com.je dobre, že je tu tento občasník, ktorý svojim čitateľom dáva veľa a to je na tom najkrajšie

    OdpovedaťOdstrániť

Pravidlá diskusie v PriestorNete

1. Komentovať jednotlivé príspevky môže každý záujemca, a to pod svojím menom, značkou alebo anonymne.
2. Komentáre nesmú obsahovať vulgarizmy ani urážlivé a nemravné vyjadrenia, nesmie sa v nich propagovať násilie; zakázané sú aj ostatné neetické prejavy, napríklad nepodložené obvinenia. Komentár by mal byť zameraný na predmet príspevku a nie na osobu autora či redaktora.
3. Komentáre nesúladné s predchádzajúcim ustanovením, rovnako tak bezobsažné komentáre, nebudú publikované.
4. Diskusia je moderovaná – znamená to, že zverejnenie komentára nie je okamžité, ale závisí aj od časových možností redaktora. Redaktor má právo odmietnuť, čiže nepublikovať komentár aj bez udania dôvodu.
5. Odoslaním komentára jeho autor vyjadruje súhlas s týmito pravidlami.