- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - Odporúčaný článok: Človek ako boh (peklo na zemi) - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

10. júna 2022

Milosrdenstvo

 

Robert Hakala


Hovoríme, že Božie milosrdenstvo je nekonečné. Áno, trvá večne, nikdy sa neminie, nikdy sa neunaví, nikdy neprestane pôsobiť.

Prosíme: Bože, buď milosrdný ku mne hriešnemu... Čo tým vlastne žiadame? Buď milosrdný – zahrň ma svojou láskou, nauč ma milovať iných, ukáž mi cestu, ktorou mám ísť, veď ma nebezpečnými úskaliami života a ak aj niečo zlé na svojej pozemskej púti vykonám, odpusť mi.


Alebo: Bože, buď veľkorysý, nepozeraj veľmi na naše slabé stránky, nevšímaj si našu pýchu, panovačnosť, aroganciu, láskavo prehliadni, že Ťa zapierame, že sa nedržíme Tvojich slov a prikázaní. Občas nad nami prižmúr oči a tvár sa, že nevidíš naše hriechy... Toľko toho chceme!

Pane, prejav svoje milosrdenstvo, ako si to povedal sestre Faustíne, keď si jej ukázal dva prúdy, ktoré vyvierajú z Tvojho Srdca. Prúd krvi a vody. Prúd, ktorý vytryskol na Golgote, prúd, ktorý nám dáva nádej, hoci je vykúpený Tvojím potupným ukrižovaním a smrťou.

 

Robert Hakala


::

Vážený čitateľ,
ak vás zaujíma, čo pripravujeme, ak chcete získať publikácie z našej edície,
prihláste sa na odber e-mailového mesačníka:
podrobnejšie informácie.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

Pravidlá diskusie v PriestorNete

1. Komentovať jednotlivé príspevky môže každý záujemca, a to pod svojím menom, značkou alebo anonymne.
2. Komentáre nesmú obsahovať vulgarizmy ani urážlivé a nemravné vyjadrenia, nesmie sa v nich propagovať násilie; zakázané sú aj ostatné neetické prejavy, napríklad nepodložené obvinenia. Komentár by mal byť zameraný na predmet príspevku a nie na osobu autora či redaktora.
3. Komentáre nesúladné s predchádzajúcim ustanovením, rovnako tak bezobsažné komentáre, nebudú publikované.
4. Diskusia je moderovaná – znamená to, že zverejnenie komentára nie je okamžité, ale závisí aj od časových možností redaktora. Redaktor má právo odmietnuť, čiže nepublikovať komentár aj bez udania dôvodu.
5. Odoslaním komentára jeho autor vyjadruje súhlas s týmito pravidlami.