- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - Odporúčaný článok: Človek ako boh (peklo na zemi) - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

4. novembra 2022

Prinesú nám synody aj viac slobody?

 

Vlado Gregor

Milí moji, stále viac cítim v Cirkvi strach zo všemožných direktív, napriek prebiehajúcej synode o všemožnej slobode. Máme nadbytok internetových stránok, ktoré nehľadajú príčiny ani riešenia, len poukazujú na smutný stav. Modlime sa, aby sa to zmenilo.

Študoval som kedysi históriu a veril som tomu, že taká šialená a hlúpa cenzúra, aká bola za II. svetovej vojny, sa už nikdy nevráti. A veľmi som prekvapený, že je to tu zas! Na oboch stranách umierajú ľudia a na oboch stranách profitujú z ich utrpenia najväčší podvodníci a zlodeji, či už európski, ázijskí alebo americkí. Nech už sme teda liberálni alebo konzervatívni, zachovajme si zdravý rozum a túžbu po Božej pomoci.

Aj keď teda znovu a zase vstávajú noví inkvizítori, mudžahedíni a neomylné politické strany, verme, že ich pád bude zas veľký a nevyhnutný. „Musel by to chlap byť, čo by našu vieru chcel
zabiť…“

V celých dejinách a aj v súčasnosti sa veľa ľudí odvažuje meditovať o tom, čo je to absolútne dobro a čo je absolútne zlo. Zdá sa mi, že absolútne zlo je myslieť si, že chápeme, čo je absolútne dobro a že ho zvládneme aj realizovať. Pred týmto nie dedičným, ale stále znovu vznikajúcim hriechom nás nechráni ani vynikajúci intelekt.

Žiadny dokonalý štát nevytvoríme, ak nerešpektujeme živú realitu okolo nás, a hlavne ak nehľadáme Božiu, ale iba svoju vôľu. Nebuďme teda v ničom nemierni a vo všetkom nech nám pomáha Boh prostredníctvom Ježiša a jeho Matky. Žiadne nároky navyše nám nemôžu pomôcť, ale môžu nám len uškodiť a cesty Božie k všeobecnému a konečnému dobru nám na dlhú dobu znejasniť.

Vospolok teda čiňme pokánie a hlásajme evanjelium!

 

Vlado Gregor


::

Rozhovor s autorom: Ježišov odkaz pretrvá.

1 komentár:

  1. Anonymný4.11.22

    Myslím si, že aj tak žijeme dosť zmätený život vo veľmi zmätenom svete. Cirkev, ktorá žila a pôsobila v zmysle učenia Ježiša Krista tak dávala smer životu. Napriek ťažkým pomerom, človek sa dokázal orientovať. Dnes je všetko v chaose a mnohé naopak. Cirkev tápa deformovaná posledným koncilom a svet nevie ako ďalej, alebo vie? Naozaj je veľmi potrebné hlásať evanjelium a konať pokánie a na to asi nepotrebujeme synodu o synodalite. Ľudovít

    OdpovedaťOdstrániť

Pravidlá diskusie v PriestorNete

1. Komentovať jednotlivé príspevky môže každý záujemca, a to pod svojím menom, značkou alebo anonymne.
2. Komentáre nesmú obsahovať vulgarizmy ani urážlivé a nemravné vyjadrenia, nesmie sa v nich propagovať násilie; zakázané sú aj ostatné neetické prejavy, napríklad nepodložené obvinenia. Komentár by mal byť zameraný na predmet príspevku a nie na osobu autora či redaktora.
3. Komentáre nesúladné s predchádzajúcim ustanovením, rovnako tak bezobsažné komentáre, nebudú publikované.
4. Diskusia je moderovaná – znamená to, že zverejnenie komentára nie je okamžité, ale závisí aj od časových možností redaktora. Redaktor má právo odmietnuť, čiže nepublikovať komentár aj bez udania dôvodu.
5. Odoslaním komentára jeho autor vyjadruje súhlas s týmito pravidlami.