- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - Odporúčaný článok: Človek ako boh (peklo na zemi) - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

29. mája 2023

Bizarné javy v politike

 

ZÁPISNÍK (21/2023)

Bývalý predseda Kresťanskodemokratického hnutia Alojz Hlina – údajne umiernený konzervatívec a kresťan – kandiduje za progresivistickú a protikresťanskú stranu SaS.

::

Na kandidátke SaS sa opätovne ocitol aj „liberálny konzervatívec“, respektíve „konzervatívny liberál“ Ondrej Dostál, aj keď je predsedom inej strany (OKS).

::

Predstavitelia hnutia Republika vyčítajú niektorým skutočným alebo domnelým konkurentom, že trieštia národné sily, pritom nedávno sami rozštiepili Ľudovú stranu Naše Slovensko.

::

Samozvaní „Demokrati“ nedemokraticky označujú ľudí s inými názormi za nedemokratov, vlastne väčšinu národa.

::

Progresívne Slovensko – ako úderka neomarxizmu – vidí pokrok v ničení kresťanských základov našej kultúry a civilizácie.

::

Predseda Hlasu Peter Pellegrini sa pokúša o nemožné: sedieť na dvoch stoličkách naraz (ľavej i pravej, národnej i kozmopolitnej). Ale voliči mu možno uveria...

 

Ján Maršálek


::

Predchádzajúci: ZÁPISNÍK (20/2023).


::

Vážený čitateľ,
ak chcete získať publikácie z našej edície,
ako aj exkluzívne informácie o našom portáli,
prihláste sa na odber e-mailového mesačníka:
PriestorNet – niečo navyše!

2 komentáre:

  1. Anonymný29.5.23

    Zbavte sa prosím takých príživníkov ako je dokonca europoslanec (?) Štefanec, ktorý ako politický odpad spolu s Dzurindom, Miklošom, Hlinom do kresťanského KDH a vôbec d slovenskej politiky nepatria a doteraz je záhadou, ako sa k vám Štefanec nominoval ? Ináč náš hlas slovenských humoristov nedostanete, hoci to znie ako vyhrážka. Naopak vítajme medzi sebou takých "borcov", ako je František Mikloško. Ten ešte nikdy nesklamal !!! Pozdravujte pána predsedu, držíme palce! milan

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Anonymný29.5.23

    Veľa nezmyselných kompromisov vidíme na našej politickej scéne. Tiež veľa rečí, bilbordov, mediálnych hier, len statočné postoje v prospech občanov akosi chýbajú. Zneužívaná je nevedomosť voličov. Čo keby tak kresťania aspoň tých 10% statočných a obetavých, si uvedomovali, že strany a kandidátov bojujúcich proti kresťanským zásadám, proti Božiemu poriadku a žijúcich v stave verejných hriešnikov, voliť nemôžu, že to je jednoducho hriechom a uvedomili si, že ako krajne ľavicové ani krajne liberálne strany voliť nemôžu, že je to jednoducho hriešne podporovať ľudí, ktorí podvracajú morálku, spoločnosť, ktorí presádzajú seba. Je v súčasnosti ťažké pre zodpovedného kresťana nájsť stranu, ktorú by podporovali s presvedčením, že je to v prospech spoločného dobra, ktorá by hájila vo verejnom živote Božie zákony, kultúru, tvorivosť a trvalé hodnoty. Vďaka za podnetné postrehy. Ľudovít

    OdpovedaťOdstrániť

Pravidlá diskusie v PriestorNete

1. Komentovať jednotlivé príspevky môže každý záujemca, a to pod svojím menom, značkou alebo anonymne.
2. Komentáre nesmú obsahovať vulgarizmy ani urážlivé a nemravné vyjadrenia, nesmie sa v nich propagovať násilie; zakázané sú aj ostatné neetické prejavy, napríklad nepodložené obvinenia. Komentár by mal byť zameraný na predmet príspevku a nie na osobu autora či redaktora.
3. Komentáre nesúladné s predchádzajúcim ustanovením, rovnako tak bezobsažné komentáre, nebudú publikované.
4. Diskusia je moderovaná – znamená to, že zverejnenie komentára nie je okamžité, ale závisí aj od časových možností redaktora. Redaktor má právo odmietnuť, čiže nepublikovať komentár aj bez udania dôvodu.
5. Odoslaním komentára jeho autor vyjadruje súhlas s týmito pravidlami.