- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - Odporúčaný článok: Človek ako boh (peklo na zemi) - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

5. januára 2024

Ježišovo slovo

 

Robert Hakala

„Šimon mu odpovedal: ‚Učiteľ, celú noc sme sa namáhali, a nič sme nechytili. Ale na tvoje slovo spustím siete.‘  Len čo to urobili, chytili také množstvo rýb, až sa im siete trhali.“ (Lk 5, 5–6)

Stáva sa, že dlhý čas sa nad niečím trápime a výsledok, ktorý očakávame, neprichádza. Skúšame všetky možné spôsoby, až napokon rezignujeme a povieme si, že sa to jednoducho nedá, že naša snaha je márna. Vynaložili sme množstvo námahy a času, výsledok je biedny. Nemáme už vôľu pokračovať.

V takom rozpoložení len veľmi ťažko prijímame rady od iných. Povieme si: veď sme urobili všetko, čo sme len mohli, a výsledok... No niekedy to predsa len skúsime ešte raz – a všetko sa zmení. Čo sa nám ešte pred chvíľou zdalo nemožné, zrazu je realitou. Ba čo viac, výsledok je lepší ako naše očakávania. A stačilo málo – dať si poradiť, poslúchnuť a skúsiť znova.

Šimon spočiatku váhal, pochyboval, ale na Ježišovo slovo spustil siete... A dočkal sa odmeny. Aj my, keď uveríme Ježišovým slovám, dostaneme bohatú odmenu. Pretože v jeho slovách je Pravda.

 

Robert Hakala


::

Vážený čitateľ,
ak vás zaujíma, čo pripravujeme, ak chcete získať publikácie našej klubovej edície,
napíšte nám na adresu redakcia@priestornet.com.
Na každý e-mail odpovieme.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

Pravidlá diskusie v PriestorNete

1. Komentovať jednotlivé príspevky môže každý záujemca, a to pod svojím menom, značkou alebo anonymne.
2. Komentáre nesmú obsahovať vulgarizmy ani urážlivé a nemravné vyjadrenia, nesmie sa v nich propagovať násilie; zakázané sú aj ostatné neetické prejavy, napríklad nepodložené obvinenia. Komentár by mal byť zameraný na predmet príspevku a nie na osobu autora či redaktora.
3. Komentáre nesúladné s predchádzajúcim ustanovením, rovnako tak bezobsažné komentáre, nebudú publikované.
4. Diskusia je moderovaná – znamená to, že zverejnenie komentára nie je okamžité, ale závisí aj od časových možností redaktora. Redaktor má právo odmietnuť, čiže nepublikovať komentár aj bez udania dôvodu.
5. Odoslaním komentára jeho autor vyjadruje súhlas s týmito pravidlami.