- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - Odporúčaný článok: Človek ako boh (peklo na zemi) - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

3. januára 2024

Rútime sa do záhuby

 

Vlado Gregor

V západnej (formálne ešte zatiaľ kresťanskej) civilizácii prichádza k takmer úplnému rozpadu autority, čím trpia hlavne deti a mládež. Ak nemáme pod nohami nič pevné, nemáme na čom stavať. Oháňame sa Duchom Svätým, chceme z neho robiť svojho služobníka, ale On nie je náš podriadený, ktorého dokážeme podľa seba regulovať! V civilnej sfére sa odvolávame na demokraciu, ale ak nemáme a nevychovávame autority, o ktoré sa možno oprieť, tak celá tá slávna demokracia slúži na manipuláciu ľudí a na rozoštvávanie polovice štátu proti druhej polovici prostredníctvom vyvolávania závisti a nenávisti u nevzdelaných a popritom aj hlúpych a drzých ľudí.

Mimochodom, aj tí, čo tieto zhubné procesy akože riadia – ich ľavá ruka nevie, čo robí pravá. Veď ako možno vítať moslimov a pritom dávať za vzor homosexualitu a iné, povedzme, odchýlky od normy? Zdravý rozum sa odhadzuje, ľudovo povedané, do kýbľa na odpadky.

Je naozaj smutné, čo sa už dlhý čas deje. Kedysi obrancov Cirkvi a vyznávačov Krista zatvárali do väzenia alebo na psychiatriu. Teraz, keď tí statoční poukazujú na to, že Cirkev tým, že sa silou-mocou prispôsobuje takémuto svetu, sa rúti do katastrofy, tak spoločenstvo, ktoré by malo byť Matkou statočných a úprimných, všetkých takýchto ignoruje, prípadne im nasadzuje psiu, ba až somársku hlavu.

Ak sa za statočného a pravdivého považujem, musím byť aj konkrétny. Nemôže sa mi zmestiť do mojej pomerne veľkej hlavy, ako sa dajú požehnávať homosexuálne páry bez toho, aby sme požehnali homosexualitu. Realizuje sa podľa mňa pri tejto „zmene paradigmy“ salámová metóda priam ukážkovo. A som naozaj zvedavý, akú „salámu“ sú ešte schopní prehltnúť naši hierarchickí vodcovia zmanipulovaného a štvaného stáda. Barani majú možno nevedomú ambíciu viesť poslušné a naivné ovce do záhuby... Veľa sa hovorí v Písme o zodpovednosti takýchto pastierov.

Vyčítajú mi niekedy, že som drsný, ale vzhľadom na to, čo sa momentálne deje nielen v Cirkvi, ale aj v našej „hypertolerantnej“ civilizácii, tak si pripadám až hriešne jemný. Nikdy som nechcel ľuďom ubližovať, napriek tomu mi v jednom zo spisov ŠtB pridelili meno Radikál. Radikálne teda tvrdím, že tým, čo momentálne robíme, škodíme sami sebe a aj ľuďom, ktorých chceme takýmito hlúpymi a neoverenými spôsobmi podporovať a chrániť.

Modlime sa, kajajme sa a prosme za seba aj za tých, ktorým, možno s dobrým úmyslom, ubližujeme.

Maranatha! Príď, Pane!

 

Vlado Gregor

 
::

Autor odporúča: Nedajme sa zmanipulovať.


::

Prosíme, podporte naše úsilie – komentujte, vyjadrite svoj názor na publikovaný článok... a odoberajte náš vestník (podrobnejšie informácie).

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

Pravidlá diskusie v PriestorNete

1. Komentovať jednotlivé príspevky môže každý záujemca, a to pod svojím menom, značkou alebo anonymne.
2. Komentáre nesmú obsahovať vulgarizmy ani urážlivé a nemravné vyjadrenia, nesmie sa v nich propagovať násilie; zakázané sú aj ostatné neetické prejavy, napríklad nepodložené obvinenia. Komentár by mal byť zameraný na predmet príspevku a nie na osobu autora či redaktora.
3. Komentáre nesúladné s predchádzajúcim ustanovením, rovnako tak bezobsažné komentáre, nebudú publikované.
4. Diskusia je moderovaná – znamená to, že zverejnenie komentára nie je okamžité, ale závisí aj od časových možností redaktora. Redaktor má právo odmietnuť, čiže nepublikovať komentár aj bez udania dôvodu.
5. Odoslaním komentára jeho autor vyjadruje súhlas s týmito pravidlami.