- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - Odporúčaný článok: Človek ako boh (peklo na zemi) - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

3. júna 2024

Otvorený list ministrovi obrany SR Robertovi Kaliňákovi

 

Vážený pán minister obrany SR,

nie som síce člen a ani volič strany SMER-SD, ale v parlamentných voľbách v roku 2023 som dal svoj hlas jednej zo strán súčasnej vládnej koalície, takže som svojím minimálnym dielom prispel k vytvoreniu súčasnej vlády SR, ktorej súčasťou ste aj Vy.

Žiaľ, súčasná vláda SR, v ktorej ste ministrom obrany, zdedila po predchodcoch, predovšetkým však po bývalom ministrovi obrany SR Jaroslavovi Naďovi, ministerstvo obrany SR v katastrofálnom stave. Minister Naď prakticky demilitarizoval SR a zanechal našu armádu v žalostnom stave absolútnej nepripravenosti plniť svoje poslanie. Myslím, že by sa o pôsobenie tohto diletanta na poste ministra obrany SR mala zaujímať Generálna prokuratúra SR a orgány činné v trestnom konaní. Ale toto nie je predmetom tohto otvoreného listu.

Pán minister Kaliňák, nedávno bola slovenská verejnosť oboznámená s Vaším plánom nakúpiť systémy protivzdušnej obrany (PVO) stredného dosahu od vlády Benjamina Netanjahua, ktorý je izraelským premiérom. Slovenské nebo by tak mali chrániť izraelské systémy stredného dosahu Barak MX. Bohužiaľ, cítim morálnu povinnosť upozorniť Vás na to, že akýkoľvek hospodársky kontakt s režimom apartheidu sionistického štátu Izrael, ktorý bol Medzinárodným súdnym dvorom obvinený z genocídy palestínskeho obyvateľstva v pásme Gazy, by na Slovenskú republiku vrhol veľmi zlé svetlo.

V pondelok 20. 5. 2024 hlavný prokurátor Medzinárodného trestného súdu (ICC) Karim Khan oznámil, že súd požiadal o vydanie zatykačov na lídrov palestínskeho radikálneho hnutia Hamas a predstaviteľov Izraela. Ide o izraelského premiéra Benjamina Netanjahua a ministra obrany Joava Galanta, ktorí nesú politickú zodpovednosť za vojnové zločiny a zločiny proti ľudskosti spáchané v Izraeli a v Pásme Gazy.

Varovný prst zdvíha celý pokrokový svet. Podľa správy organizácie UNICEF, uverejnenej 31. mája 2024, režim apartheidu sionistického štátu Izrael bezohľadne vyvraždil v pásme Gazy 36 171 ľudí, z toho viac ako 14 100 detí a 9 000 žien. Oznámených bolo aj viac ako 81 400 zranených osôb, vrátane 12 300 detí. Pátra sa po tisícoch ďalších nezvestných obetí, ktoré sú s najväčšou pravdepodobnosťou pochované pod troskami zdevastovaných budov. Ľudia, ktorí prežili všetky hrôzy, zažívajú peklo na zemi. Okolo 1,7 milióna ľudí muselo niekoľkokrát opustiť svoje domovy, aby hľadali útočisko na juhu pásma Gazy, predovšetkým v Rafahu. Tu však mnohí z nich našli smrť. Najnovšie príkazy na evakuáciu kvôli vojenským operáciám opäť viedli k vysídleniu viac ako 840 000 ľudí. Na pokraji hladomoru sa ocitlo 95 % populácie Gazy.

Židovskí sionisti si nezaslúžia označenie človek. Zabíjajú civilistov, medzi nimi aj deti, po tisícoch, nechávajú ich spáliť, zmrzačiť alebo vyhladovať na smrť. Apelujem na Vaše svedomie, pán minister, a úprimne Vás prosím: Vzdajte sa myšlienky hospodársky spolupracovať s režimom, ktorý sa zdiskreditoval v očiach svetovej verejnosti.

Kúpou akýchkoľvek izraelských systémov protivzdušnej obrany by ste ekonomicky podporili sionistický režim apartheidu v Izraeli, ale zároveň by ste vyslali celému svetu signál, že Slovenská republika toleruje beštiálne masové vyvražďovanie nevinných civilistov, zvlášť palestínskych detí v Gaze, režimom apartheidu sionistického štátu Izrael.

S úctou 

Karol Dučák, katolícky žurnalista a spisovateľ

 

Na vedomie:

Veľvyslanectvo Štátu Izrael v Slovenskej republike, Velvyslanectví Státu Izrael v České republice, Veľvyslanectvo štátu Palestína v Slovenskej republike, Veľvyslanectvo USA v Slovenskej republike, Veľvyslanectvo Spojeného kráľovstva Veľkej Británie a Severného Írska v Slovenskej republike, Apoštolská nunciatúra – Veľvyslanectvo Svätej stolice v Slovenskej republike, Veľvyslanectvo Ruskej federácie v Slovenskej republike, Veľvyslanectvo Čínskej ľudovej republiky v Slovenskej republike, Transparency International Slovensko, PriestorNet, Aktuality.sk, Hlavné správy, CZ24.NEWS, Infovojna.bz, TK KBS

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

Pravidlá diskusie v PriestorNete

1. Komentovať jednotlivé príspevky môže každý záujemca, a to pod svojím menom, značkou alebo anonymne.
2. Komentáre nesmú obsahovať vulgarizmy ani urážlivé a nemravné vyjadrenia, nesmie sa v nich propagovať násilie; zakázané sú aj ostatné neetické prejavy, napríklad nepodložené obvinenia. Komentár by mal byť zameraný na predmet príspevku a nie na osobu autora či redaktora.
3. Komentáre nesúladné s predchádzajúcim ustanovením, rovnako tak bezobsažné komentáre, nebudú publikované.
4. Diskusia je moderovaná – znamená to, že zverejnenie komentára nie je okamžité, ale závisí aj od časových možností redaktora. Redaktor má právo odmietnuť, čiže nepublikovať komentár aj bez udania dôvodu.
5. Odoslaním komentára jeho autor vyjadruje súhlas s týmito pravidlami.