- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - Odporúčaný článok: Človek ako boh (peklo na zemi) - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

22. júna 2010

Ľudia a internet

Internet nám umožňuje rýchlejšie i efektívnejšie komunikovať a získavať informácie, uľahčuje nám život. Niektorí ho dokonca považujú za najväčší vynález ľudstva.
Internet je však prostriedok, ktorý možno využiť i zneužiť. A aj v prípade internetu platí, že je dobrým sluhom, ale zlým pánom.
Napriek čoraz väčšej popularite internetových sociálnych sietí sa vzťahy medzi ľuďmi (zdá sa) zhoršujú, narastá na jednej strane ľahostajnosť a na druhej strane pocit osamelosti.
Jednoducho povedané, komunikácia na diaľku prostredníctvom technických vymožeností nedokáže v plnej miere nahradiť osobný kontakt... Jeden skutočný priateľ znamená viac než tisíc virtuálnych.

2 komentáre:

  1. K záverečnej vete len toľko, ak je priateľ skutočný, nie je dôležitá jeho podstata...

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Pravdaže, aj z internetovej známosti môže byť skutočné priateľstvo.

    OdpovedaťOdstrániť

Pravidlá diskusie v PriestorNete

1. Komentovať jednotlivé príspevky môže každý záujemca, a to pod svojím menom, značkou alebo anonymne.
2. Komentáre nesmú obsahovať vulgarizmy ani urážlivé a nemravné vyjadrenia, nesmie sa v nich propagovať násilie; zakázané sú aj ostatné neetické prejavy, napríklad nepodložené obvinenia. Komentár by mal byť zameraný na predmet príspevku a nie na osobu autora či redaktora.
3. Komentáre nesúladné s predchádzajúcim ustanovením, rovnako tak bezobsažné komentáre, nebudú publikované.
4. Diskusia je moderovaná – znamená to, že zverejnenie komentára nie je okamžité, ale závisí aj od časových možností redaktora. Redaktor má právo odmietnuť, čiže nepublikovať komentár aj bez udania dôvodu.
5. Odoslaním komentára jeho autor vyjadruje súhlas s týmito pravidlami.