- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - Odporúčaný článok: Človek ako boh (peklo na zemi) - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

12. novembra 2010

Citát týždňa (45/2010) – Anton Kret

Môže sa však stať, že sa jedného dňa pani Bauerová prebudí so zlou náladou a vyhlási, že už nie je Bauerová, ale Bauer. A naši redaktori, jazykovedci, riaditelia médií a všetok slovenský ľud sa postavia do pozoru a povedia: "Áno, milá pani, dnes ste pre nás pani Bauer. Zajtra nám láskavo dajte vedieť, či ste jedno alebo druhé, ďakujeme..." Ach, Slováci, vy milo podliezaví Slováci, už si nezaslúžite nič iné, iba sa vrátiť k uhorskej jazykovej "jednotnosti", nie k nejakej tótovčine. Alebo radšej k česko-slověnčine? Či k poľskému slowackiemu dialektu? No?! Pani Bauer, pomôžte!
Anton Kret (Literárny týždenník č. 37-38/2010)

Môj komentár: Svoj názor na prechyľovanie, resp. neprechyľovanie ženských priezvisk som vyjadril viackrát; presvedčte sa: Satirikon, O potrebe prechyľovania, Čo ťaží slovenské ženy?

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

Pravidlá diskusie v PriestorNete

1. Komentovať jednotlivé príspevky môže každý záujemca, a to pod svojím menom, značkou alebo anonymne.
2. Komentáre nesmú obsahovať vulgarizmy ani urážlivé a nemravné vyjadrenia, nesmie sa v nich propagovať násilie; zakázané sú aj ostatné neetické prejavy, napríklad nepodložené obvinenia. Komentár by mal byť zameraný na predmet príspevku a nie na osobu autora či redaktora.
3. Komentáre nesúladné s predchádzajúcim ustanovením, rovnako tak bezobsažné komentáre, nebudú publikované.
4. Diskusia je moderovaná – znamená to, že zverejnenie komentára nie je okamžité, ale závisí aj od časových možností redaktora. Redaktor má právo odmietnuť, čiže nepublikovať komentár aj bez udania dôvodu.
5. Odoslaním komentára jeho autor vyjadruje súhlas s týmito pravidlami.