- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - Odporúčaný článok: Človek ako boh (peklo na zemi) - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

10. decembra 2010

Citát týždňa (49/2010) - George kardinál Pell

Kresťania by mali znovu nájsť svoju schopnosť ukázať, že existujú lepšie spôsoby života a budovania zdravej spoločnosti, spôsoby, ktoré rešpektujú slobodu, dávajú moc do rúk jednotlivcov a menia spoločenstvá. Musia tiež znova nájsť svoju sebadôveru a odvahu. Je potrebné, aby sa sekulárna a náboženská netolerancia súčasnosti pravidelne a na verejnosti konfrontovala. Je potrebné, aby veriaci nazvali podvodom to, čo je - dokonca vo väčšine Európy - malá menšina s neprimeraným zastúpením v médiách. Je to jednou z hlavných úloh kresťanov v 21. storočí.
George kardinál Pell (Impulz č. 3/2010)

Moja poznámka: Autor citátu je arcibiskupom v austrálskom Sydney. Uvedený úryvok pochádza z prednášky, ktorú do slovenčiny preložil Marek Klatý.

1 komentár:

  1. Lepšie spôsoby sa nachádzajú len neustálym hľadaním a porovnávaním s aktuálnym prostredím a tiež aj s minulosťou. Sekulárna a náboženská tolerancia áno, len sa musí myslieť na všetky smery a to niekedy býva malý problém. Práve preto by sa úlohy nemali rozdávať takto separátne, je to úloha pre všetkých.

    OdpovedaťOdstrániť

Pravidlá diskusie v PriestorNete

1. Komentovať jednotlivé príspevky môže každý záujemca, a to pod svojím menom, značkou alebo anonymne.
2. Komentáre nesmú obsahovať vulgarizmy ani urážlivé a nemravné vyjadrenia, nesmie sa v nich propagovať násilie; zakázané sú aj ostatné neetické prejavy, napríklad nepodložené obvinenia. Komentár by mal byť zameraný na predmet príspevku a nie na osobu autora či redaktora.
3. Komentáre nesúladné s predchádzajúcim ustanovením, rovnako tak bezobsažné komentáre, nebudú publikované.
4. Diskusia je moderovaná – znamená to, že zverejnenie komentára nie je okamžité, ale závisí aj od časových možností redaktora. Redaktor má právo odmietnuť, čiže nepublikovať komentár aj bez udania dôvodu.
5. Odoslaním komentára jeho autor vyjadruje súhlas s týmito pravidlami.