- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - Odporúčaný článok: Človek ako boh (peklo na zemi) - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

13. februára 2011

Zrkadlo týždňa - 6/2011

Časy sa menia a obmieňajú sa aj anekdoty. Pointa však zostáva:
Kto ešte nebol riaditeľom teplárne a má správnu stranícku príslušnosť, nech sa prihlási na koaličnej rade.

Tento inovovaný fór má trpkú príchuť, lebo poukazuje na pokrivenú morálku spoločnosti. Kedysi platilo, že nepoctivého správcu, ktorý zle hospodári so zvereným majetkom, treba prepustiť a potrestať. Ale dnes to mnohí vidia akosi inak. Na vine údajne nie je správca, ale majetok - preto sa treba predmetného majetku čím skôr zbaviť, sprivatizovať ho, predať (doterajšiemu správcovi?)...

V rámci hľadania súvislostí pripájam k horeuvedenému citát z článku Petra Pogádyho Občan alebo občiansky princíp:
"Vytunelovaný štát sa stal len investičným objektom, neponímaným ako spoločenstvo občanov, ktorí majú svoje dejiny, tradíciu, sociálne cítenie a predstavu o funkciách štátu. Ekonomicky o ňom rozhoduje len nadštátna skupina kapitálových hráčov a od vlády sa očakáva iba pokojné zabezpečenie odvodov a udržanie mechanizmov, ktoré ich umožňujú." (Peter Pogády, Literárny týždenník č. 5-6/2011)

Súvisiaci článok: Ponižovanie štátu.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

Pravidlá diskusie v PriestorNete

1. Komentovať jednotlivé príspevky môže každý záujemca, a to pod svojím menom, značkou alebo anonymne.
2. Komentáre nesmú obsahovať vulgarizmy ani urážlivé a nemravné vyjadrenia, nesmie sa v nich propagovať násilie; zakázané sú aj ostatné neetické prejavy, napríklad nepodložené obvinenia. Komentár by mal byť zameraný na predmet príspevku a nie na osobu autora či redaktora.
3. Komentáre nesúladné s predchádzajúcim ustanovením, rovnako tak bezobsažné komentáre, nebudú publikované.
4. Diskusia je moderovaná – znamená to, že zverejnenie komentára nie je okamžité, ale závisí aj od časových možností redaktora. Redaktor má právo odmietnuť, čiže nepublikovať komentár aj bez udania dôvodu.
5. Odoslaním komentára jeho autor vyjadruje súhlas s týmito pravidlami.