- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - Odporúčaný článok: Človek ako boh (peklo na zemi) - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

4. augusta 2011

Anketa: Človek a internet (10)

Letná anketa PriestorNetu na tému Človek a internet

Aký je váš vzťah k internetu a v čom vidíte klady a zápory jeho rozšírenia? Využívate ho pravidelne? Máte svoje obľúbené internetové stránky?

Ján Baláž - bloger:
Internet je pre mňa priestor s multimediálnym obsahom. Využívam ho aj na prácu, aj na zábavu. Asi sa nenájde veľa dní v roku, cez ktoré by som službu www nevyužil.
Internet by som prirovnal k mostu, ktorý spája ľudí aj na veľkú diaľku. To je asi najväčšia výhoda. Naši predkovia nám môžu závidieť, že z pohodlia domu môžeme komunikovať s rodinou vzdialenou mnohokrát aj tisíce kilometrov. Z kancelárie môžeme robiť dohody s obchodnými partnermi z celého sveta a žiadny podnikateľ už v súčasnosti nemusí poskytovať svoje služby iba lokálne. Okrem iného nájdeme na internete aj mnoho poznatkov a zábavy v čase voľna.
Každá minca však má dve strany. Hoci internet ľudí spája akýmsi virtuálnym mostom, v skutočnosti nás však možno rozdeľuje. Viac komunikujeme cez rôzne komunikačné služby než osobne. Čoraz viac nám chýba pocit, že máme pri sebe živú osobu. Niekedy je ťažké uvedomiť si, že na druhej strane nesedia nuly a jednotky, ale ľudia takí istí ako my.
Takisto ani všetky informácie nie sú kvalitné. Prostredníctvom internetu sa ľahko dajú šíriť dezinformácie, ktorým mnoho ľudí naivne verí. Preto by sme sa mali mať na pozore a vnímať internet nielen ako niečo užitočné, ale niekedy aj nebezpečné.

Ján Baláž pracuje ako autor a reklamný textár (copywriter), a to najmä na stránke Akopisat.sk. Prečítať si môžete aj jeho príspevok v PriestorNete: Prečo vzniká a zaniká čoraz viac blogov?

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

Pravidlá diskusie v PriestorNete

1. Komentovať jednotlivé príspevky môže každý záujemca, a to pod svojím menom, značkou alebo anonymne.
2. Komentáre nesmú obsahovať vulgarizmy ani urážlivé a nemravné vyjadrenia, nesmie sa v nich propagovať násilie; zakázané sú aj ostatné neetické prejavy, napríklad nepodložené obvinenia. Komentár by mal byť zameraný na predmet príspevku a nie na osobu autora či redaktora.
3. Komentáre nesúladné s predchádzajúcim ustanovením, rovnako tak bezobsažné komentáre, nebudú publikované.
4. Diskusia je moderovaná – znamená to, že zverejnenie komentára nie je okamžité, ale závisí aj od časových možností redaktora. Redaktor má právo odmietnuť, čiže nepublikovať komentár aj bez udania dôvodu.
5. Odoslaním komentára jeho autor vyjadruje súhlas s týmito pravidlami.