- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - Odporúčaný článok: Človek ako boh (peklo na zemi) - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

12. februára 2012

Korupčné kauzy a hľadanie pravdy

Zrkadlo týždňa - 6/2012

Pred niekoľkými dňami bolo vydané Vyhlásenie predsedu Matice slovenskej ku korupčným kauzám. Citujem z neho:
"Sme za pravdivé odhalenie neprípustného prepojenia finančných skupín a moci, ako aj za spravodlivé vyšetrenie trestuhodných zlyhaní konkrétnych  osôb. Tých, ktorí napríklad vyhlasovali, že náš štát je najhorším možným vlastníkom a štátny majetok predali zahraničným štátnym podnikom len preto, aby z toho mali provízie. Slovensko potrebuje  politikov,  ktorí  si budú vedomí svojej osobnej zodpovednosti pred národom, budú dbať o ochranu a zachovanie jeho duše. Iná cesta k morálnemu obrodeniu slovenskej spoločnosti neexistuje. Sme presvedčení, že cesta k náprave nevedie cez masovú účasť  v protestoch, ale cez masovú účasť vo voľbách a zvolenie takých zástupcov nášho národa, ktorým skutočne leží na srdci jeho osud a nie osud vlastných peňaženiek."
(Marián Tkáč, predseda Matice slovenskej; prevzaté zo stránky Matica.sk)

Zaujímavý názor na túto problematiku vyjadrila aj Anna Belousovová:
"Celá kauza Gorila a jej rozohrávanie mi pripomína zhasnuté divadlo, v ktorom niekto zasvietil jeden reflektor a zamieril ho na jeden bod - v ňom vidíme Gorilu, ale len Gorilu. Ja chcem, aby sme zažali všetky svetlá v divadle. Ja chcem vidieť celý ZVERINEC!!! A verím, že aj vy."
(Citované podľa internetového portálu strany Národ a spravodlivosť - nas.sk)

Čo k tomu dodať? Naším nešťastím je to, že sme stratili vieru. Neveríme politikom, novinárom, kolegom, susedom... Neveríme cirkevným predstaviteľom, odmietame autority, morálka je nám na smiech. Neveríme však ani v Boha, a teda mu ani nemôžeme dôverovať, nemôžeme sa o neho oprieť. Z nášho racionalizmu vyrástol skepticizmus, ktorý nás zneschopňuje prijať Pravdu.

Súvisiaci článok: Komu dať svoj hlas?

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

Pravidlá diskusie v PriestorNete

1. Komentovať jednotlivé príspevky môže každý záujemca, a to pod svojím menom, značkou alebo anonymne.
2. Komentáre nesmú obsahovať vulgarizmy ani urážlivé a nemravné vyjadrenia, nesmie sa v nich propagovať násilie; zakázané sú aj ostatné neetické prejavy, napríklad nepodložené obvinenia. Komentár by mal byť zameraný na predmet príspevku a nie na osobu autora či redaktora.
3. Komentáre nesúladné s predchádzajúcim ustanovením, rovnako tak bezobsažné komentáre, nebudú publikované.
4. Diskusia je moderovaná – znamená to, že zverejnenie komentára nie je okamžité, ale závisí aj od časových možností redaktora. Redaktor má právo odmietnuť, čiže nepublikovať komentár aj bez udania dôvodu.
5. Odoslaním komentára jeho autor vyjadruje súhlas s týmito pravidlami.