- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - Odporúčaný článok: Človek ako boh (peklo na zemi) - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

20. mája 2012

Kaleidoskop

Zrkadlo týždňa - 20/2012

Grécko je beznádejne zadĺžené. Tamojší obyvatelia (obyčajní ľudia) už zrejme odhodili ilúzie a vo veľkom vyberajú svoje úspory z bánk. Len o málo lepšie, teda nedobre sú na tom viaceré ďalšie štáty Európy (eurozóny). Ale naši "analytici" ešte stále až na výnimky tárajú a zavádzajú, snažia sa nás (aj seba?) presvedčiť o tom, že trh napokon všetko vyrieši.

::
Bývalý francúzsky prezident a neúspešný kandidát v tohtoročných prezidentských voľbách je všeobecne označovaný za konzervatívca - a pritom je už tuším trikrát rozvedený. Keby to nebolo smutné, bolo by to smiešne. Vyvstáva otázka, aký osobný profil by mal mať podľa dnešných demokratov poriadny liberál.
::
V zrkadlení končiaceho sa týždňa nemôže chýbať aspoň zmienka o hokejových majstrovstvách sveta. Naši reprezentanti bojovali statočne, disciplinovane a s dávkou pokory. Vyplatilo sa. Svojou hrou i umiestnením nám spravili radosť. Ďakujeme a gratulujeme!
::
Záverečná poznámka o význame slova kaleidoskop:
1. valcovitá trubička so vsadenými zrkadlami a naplnená farebnými sklíčkami vytvárajúcimi pri otáčaní obrazce najrozmanitejších geometrických tvarov, zrkadlový optický prístroj.
2. striedanie rozmanitých tematických okruhov, žáner ako produkt tohto striedania.
(Slovník súčasného slovenského jazyka; Veda, Bratislava 2011)

Súvisiaci článok: Zrkadlo týždňa - 18/2011.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

Pravidlá diskusie v PriestorNete

1. Komentovať jednotlivé príspevky môže každý záujemca, a to pod svojím menom, značkou alebo anonymne.
2. Komentáre nesmú obsahovať vulgarizmy ani urážlivé a nemravné vyjadrenia, nesmie sa v nich propagovať násilie; zakázané sú aj ostatné neetické prejavy, napríklad nepodložené obvinenia. Komentár by mal byť zameraný na predmet príspevku a nie na osobu autora či redaktora.
3. Komentáre nesúladné s predchádzajúcim ustanovením, rovnako tak bezobsažné komentáre, nebudú publikované.
4. Diskusia je moderovaná – znamená to, že zverejnenie komentára nie je okamžité, ale závisí aj od časových možností redaktora. Redaktor má právo odmietnuť, čiže nepublikovať komentár aj bez udania dôvodu.
5. Odoslaním komentára jeho autor vyjadruje súhlas s týmito pravidlami.