- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - Odporúčaný článok: Človek ako boh (peklo na zemi) - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

22. mája 2016

Slovo na nedeľu (17)

Keď sa tešíš, otváraš srdcia; keď nariekaš, zatváraš ich. Boh je Bohom radosti. Radosť je teda pravým postojom nábožného človeka.
(Svätý František Saleský)
Kráčaš mestom a stretávaš množstvo cudzích ľudí. Prejdete okolo seba bez povšimnutia. Krátke pohľady na tvár, len tak očkom. Žiadne emócie. Nič, strnulosť pohľadu. Nezáujem. Zamračená tvár. Každý sa staráme o seba. Nepotrebujeme nikoho. Vystačíme si sami.
Prídeš do kostola, zväčša sa opakuje to isté. Vážne tváre, ako pred popravou. Kde sa podela radosť? Kam sa stratil úsmev? Prečo máme zachmúrenú tvár? Prečo naše oči nežiaria šťastím? Prečo nedokážeme venovať úsmev aj cudziemu?

Aká je len krásna usmiata tvár! Radosť, ktorá infikuje aj iných. Pozitívna energia, ktorá nás ožaruje. Obmäkčuje. Prináša radosť. Ako by len bolo krásne na tomto svete, keby sme sa dokázali usmievať a smiať sa! Aký by bol svet, keby boli ulice, mestá a kostoly zaplnené smiechom a úsmevom!?
A potom – iba radosť a radosť! Boh má rád usmiatych ľudí. Takých, ktorí dokážu aj svoje starosti brať s úsmevom. Tešme sa z každého dňa, ktorý môžeme prežiť s úsmevom na tvári. A s úsmevom v srdci.
::
Predchádzajúce: Slovo na nedeľu (16)
::

PriestorNet patrí ľuďom súcim na slovo, rozhľadeným a kultivovaným...
Staňte sa jeho priaznivcom: podrobnejšie informácie.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

Pravidlá diskusie v PriestorNete

1. Komentovať jednotlivé príspevky môže každý záujemca, a to pod svojím menom, značkou alebo anonymne.
2. Komentáre nesmú obsahovať vulgarizmy ani urážlivé a nemravné vyjadrenia, nesmie sa v nich propagovať násilie; zakázané sú aj ostatné neetické prejavy, napríklad nepodložené obvinenia. Komentár by mal byť zameraný na predmet príspevku a nie na osobu autora či redaktora.
3. Komentáre nesúladné s predchádzajúcim ustanovením, rovnako tak bezobsažné komentáre, nebudú publikované.
4. Diskusia je moderovaná – znamená to, že zverejnenie komentára nie je okamžité, ale závisí aj od časových možností redaktora. Redaktor má právo odmietnuť, čiže nepublikovať komentár aj bez udania dôvodu.
5. Odoslaním komentára jeho autor vyjadruje súhlas s týmito pravidlami.