- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - Odporúčaný článok: Človek ako boh (peklo na zemi) - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

29. mája 2016

Slovo na nedeľu (18)

Láskavosť je dôležitejšia než múdrosť; a spoznanie tejto pravdy je začiatkom múdrosti.
(Theodore Isaac Rubin)
Buď taký láskavý... Slová, ktorá používame s nádejou, že naša prosba (žiadosť) bude vypočutá. Buď taký láskavý a pomôž mi... požičaj mi... vysvetli mi...
A láskavý človek, pre ktorého je takáto prosba posvätná, okamžite reaguje. Pomáha... požičia... vysvetlí. Urobí to nezištne, s láskou a pokorou. Nekalkuluje a neodvracia svoju tvár od tých, ktorí ho o niečo žiadajú.

Nikdy nepovie: nemám čas, teraz nie, možno nabudúce. Pre neho neexistuje pojem „nemám čas“, pretože Pán dal čas rovnako každému. Ide len o to, aby sme čas dokázali správne využiť.
Múdri ľudia dokážu narábať s časom tak, aby ho mohli ponúknuť aj iným. Múdri sú láskaví. Láskaví sú šťastní, že môžu pomáhať. Pomocou druhým sa ich múdrosť zväčšuje. Na slávu im a na slávu Boha.
::
Predchádzajúce: Slovo na nedeľu (17)
::

PriestorNet patrí ľuďom súcim na slovo, rozhľadeným a kultivovaným...
Staňte sa jeho priaznivcom: podrobnejšie informácie.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

Pravidlá diskusie v PriestorNete

1. Komentovať jednotlivé príspevky môže každý záujemca, a to pod svojím menom, značkou alebo anonymne.
2. Komentáre nesmú obsahovať vulgarizmy ani urážlivé a nemravné vyjadrenia, nesmie sa v nich propagovať násilie; zakázané sú aj ostatné neetické prejavy, napríklad nepodložené obvinenia. Komentár by mal byť zameraný na predmet príspevku a nie na osobu autora či redaktora.
3. Komentáre nesúladné s predchádzajúcim ustanovením, rovnako tak bezobsažné komentáre, nebudú publikované.
4. Diskusia je moderovaná – znamená to, že zverejnenie komentára nie je okamžité, ale závisí aj od časových možností redaktora. Redaktor má právo odmietnuť, čiže nepublikovať komentár aj bez udania dôvodu.
5. Odoslaním komentára jeho autor vyjadruje súhlas s týmito pravidlami.