- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - Odporúčaný článok: Človek ako boh (peklo na zemi) - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

23. júla 2017

Slovo na nedeľu (77)

A dostanete všetko, o čo budete s vierou prosiť v modlitbe.
(Mt 21, 22)
Viem, nad silou modlitby sa dnes mnohí iba usmievajú... Mávnu rukou a povedia: bláznovstvo, keby mal Boh každému splniť to, o čo ho žiada... Iní povedia: nemožné! Veď v tom prípade by bol každý zdravý, bohatý, šťastný... Neexistovali by vojny, nepoznali by sme násilie, vraždy...
Určite, aj takýto pohľad prichádza do úvahy, nakoľko takmer každý by si prial od Boha zdravie, peniaze, bezstarostný život, úspešné deti, šťastie a pohodu... Ešte stále si myslíme, že práve materiálne veci, bezstarostnosť je to najdôležitejšie, čo v živote potrebujeme. Staráme sa iba o telo a svoju dušu nechávame bokom, nevenujeme jej pozornosť. (Veď sa pomodlím a Boh mi všetko odpustí...)

Božia láska je obrovská a Jeho milosrdenstvo nepozná hraníc. Boha nikdy „neunavuje“ počúvať nás a hlavne – plniť naše túžby, ktoré mu vyslovujeme. My sme netrpezliví. Prosíme Boha o peniaze a ony neprichádzajú. Hneváme sa. Neuvedomujeme si, že možno práve tým, že tie peniaze nedostaneme, Boh nám (alebo našej rodine) zachráni život. Čo keď Boh vie, že za tie peniaze by sme si kúpili auto a mali ťažkú autonehodu? Alebo by sme sa dali na gamblerstvo a postupne by sa naša rodina rozpadla? Je v tomto prípade naše rozčarovanie nad nesplnenou túžbou správne?
Naozaj, nevieme všetko posúdiť, pretože nepoznáme Božiu prozreteľnosť. My nevidíme do svojej budúcnosti. On áno. Túžime po blahobyte, ktorý by nám pomohol iba k tomu, aby sme celý život premárnili a potom v starobe si uvedomili, ako sme svoj život mohli využiť lepšie a užitočnejšie.
Boh vie, čo nám môže splniť, a vie aj to, čo by nám ublížilo. Neobviňujme ho, že neplní naše túžby. Pán Ježiš to povedal presne a jasne: „Dostanete všetko.“ Je iba na nás, aby sme tie slová dokázali správne pochopiť.
::
Predchádzajúce: Slovo na nedeľu (76)
::

Vážený čitateľ,
ak vás zaujíma, čo pripravujeme, ak chcete získať publikácie z našej edície,
prihláste sa na odber e-mailového mesačníka:
podrobnejšie informácie.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

Pravidlá diskusie v PriestorNete

1. Komentovať jednotlivé príspevky môže každý záujemca, a to pod svojím menom, značkou alebo anonymne.
2. Komentáre nesmú obsahovať vulgarizmy ani urážlivé a nemravné vyjadrenia, nesmie sa v nich propagovať násilie; zakázané sú aj ostatné neetické prejavy, napríklad nepodložené obvinenia. Komentár by mal byť zameraný na predmet príspevku a nie na osobu autora či redaktora.
3. Komentáre nesúladné s predchádzajúcim ustanovením, rovnako tak bezobsažné komentáre, nebudú publikované.
4. Diskusia je moderovaná – znamená to, že zverejnenie komentára nie je okamžité, ale závisí aj od časových možností redaktora. Redaktor má právo odmietnuť, čiže nepublikovať komentár aj bez udania dôvodu.
5. Odoslaním komentára jeho autor vyjadruje súhlas s týmito pravidlami.