- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - Odporúčaný článok: Človek ako boh (peklo na zemi) - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

22. októbra 2017

Slovo na nedeľu (90)

Pane, chceli by sme vidieť Ježiša.
(Jn 12, 21)
Výnimočný človek vždy priťahuje veľkú pozornosť ľudí. Obdivujú ho, možno mu aj závidia, prípadne ho nenávidia. Tak to už býva, výnimočného človeka prijímame rôzne.
Nemôžeme odsudzovať tých, ktorí počas Pánovho pôsobenia medzi nami chceli vidieť Jeho tvár na vlastné oči. Priťahovali ich Pánove činy a skutky (najmä uzdravenia a mnohé zázraky), chýry o nich sa rýchlo rozšírili po celom vtedajšom izraelskom kraji.

Preto aj prosbu tých, o ktorých píše evanjelista Ján, dokážem pochopiť. Vidieť Pána na vlastné oči. Pozrieť sa do nich, usmiať sa a možno sa ho aj dotknúť. Podať mu ruku a prehodiť s Pánom niekoľko slov. Určite to bol pre všetkých zážitok na celý ich ďalší život. Určite si o tomto stretnutí rozprávali s celou svojou rodinou, najmä s tými, ktorí Pána nevideli. Vidieť Pána im určite pomohlo utvrdiť si vieru v Jeho učenie. Stali sa Jeho nasledovníkmi, obdivovateľmi.
Koľkí z nás by aj dnes povedali to isté: chceli by sme vidieť Ježiša. Vidieť, počúvať ho, porozprávať sa s ním. Vyžalovať sa a poprosiť o Jeho milosrdenstvo...
::
Predchádzajúce: Slovo na nedeľu (89)
::

Vážený čitateľ,
ak vás zaujíma, čo pripravujeme, ak chcete získať publikácie z našej edície,
prihláste sa na odber e-mailového mesačníka:
podrobnejšie informácie.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

Pravidlá diskusie v PriestorNete

1. Komentovať jednotlivé príspevky môže každý záujemca, a to pod svojím menom, značkou alebo anonymne.
2. Komentáre nesmú obsahovať vulgarizmy ani urážlivé a nemravné vyjadrenia, nesmie sa v nich propagovať násilie; zakázané sú aj ostatné neetické prejavy, napríklad nepodložené obvinenia. Komentár by mal byť zameraný na predmet príspevku a nie na osobu autora či redaktora.
3. Komentáre nesúladné s predchádzajúcim ustanovením, rovnako tak bezobsažné komentáre, nebudú publikované.
4. Diskusia je moderovaná – znamená to, že zverejnenie komentára nie je okamžité, ale závisí aj od časových možností redaktora. Redaktor má právo odmietnuť, čiže nepublikovať komentár aj bez udania dôvodu.
5. Odoslaním komentára jeho autor vyjadruje súhlas s týmito pravidlami.