- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - Odporúčaný článok: Človek ako boh (peklo na zemi) - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

21. novembra 2017

Starosti našej kaviarne

Na Slovensku sme zas o niečo bližšie k ideálu liberálnej demokracie. V „kaviarensko-liberálno-korektno-ľudskoprávno-pokrokovej bubline“ (toto označenie pochádza od jedného z členov onej bubliny) sa rozbehla kampaň zameraná proti sexuálnemu obťažovaniu a zneužívaniu žien. Ako sa dozvedáme, mnohé ženy, ktoré dlho mlčali, sa teraz rozhodli (ako na povel!) prehovoriť a vypovedať o neprístojnostiach „sexuálnych predátorov“.
Nič proti odhaľovaniu skutočnej trestnej činnosti, nič proti poukazovaniu na nevhodné správanie, ale táto kampaň je v mnohom podozrivá. Viaceré výpovede „obetí“ vyznievajú nehodnoverne, nie sú doplnené nijakými dôkazmi, len očierňujú, respektíve poukazujú na prejavy, ktoré sa stali problémovými až v bujnej fantázii radikálnych feministiek (prejavom sexizmu je podľa nich aj – u mužov typické – sedenie naširoko).

Prišla móda z Ameriky a naši pokrokári nechcú zaostávať. A tak s priam revolučným zápalom odhaľujú prehrešky proti mravnosti, i keď slovo „mravnosť“ nepoužívajú, smrdí im starinou, majú onakvejšie pomenovania – politicky korektné. Obvinenia sa valia ako lavína. Už sa začali hrýzť aj medzi sebou!
Je to divné – a veru aj falošné, pokrytecké. Z môjho pohľadu tá istá skupina, ktorá podporuje frivolnosť, nevhodnú sexuálnu výchovu, genderizmus, neviazané vzťahy, rozvody, antikoncepciu a interrupcie, ktorá sa vysmieva z kresťanských hodnôt, tá istá skupina chce teraz trestať ľudí aj za nemiestny vtip.
Čo si má o tom súdny človek myslieť? Ide o nevysvetliteľný paradox? Pomýlenosť na druhú? Zaslepenosť? Či naozaj len o módu? Keď o tom premýšľam, prichádza mi na um jeden výrok pápeža blahej pamäti Pia XII.: „Popretím Boha sa rúca akýkoľvek základ ľudskej morálky.“ Tým je povedané všetko.
P. S.: Predpokladám, že väčšina čitateľov nepatrí do uzavretého mikrosveta tzv. bratislavskej kaviarne, preto pripájam odkaz na článok, z ktorého možno vyčítať, o čo vlastne ide (niežeby som ho odporúčal, iba na objasnenie): #metoo & here.
Ján Maršálek

::
Môj pohľad:
::
Váš názor nás zaujíma! Môžete ho vyjadriť formou komentára pod článkom. Ďakujeme.

1 komentár:

  1. Našiel som zaujímavý článok Gustáva Murína (Prečo muži nelovia?) – iný pohľad na načrtnutú tému:
    http://gumurin.blog.pravda.sk/2017/12/20/preco-muzi-nelovia/

    OdpovedaťOdstrániť

Pravidlá diskusie v PriestorNete

1. Komentovať jednotlivé príspevky môže každý záujemca, a to pod svojím menom, značkou alebo anonymne.
2. Komentáre nesmú obsahovať vulgarizmy ani urážlivé a nemravné vyjadrenia, nesmie sa v nich propagovať násilie; zakázané sú aj ostatné neetické prejavy, napríklad nepodložené obvinenia. Komentár by mal byť zameraný na predmet príspevku a nie na osobu autora či redaktora.
3. Komentáre nesúladné s predchádzajúcim ustanovením, rovnako tak bezobsažné komentáre, nebudú publikované.
4. Diskusia je moderovaná – znamená to, že zverejnenie komentára nie je okamžité, ale závisí aj od časových možností redaktora. Redaktor má právo odmietnuť, čiže nepublikovať komentár aj bez udania dôvodu.
5. Odoslaním komentára jeho autor vyjadruje súhlas s týmito pravidlami.