- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - Odporúčaný článok: Človek ako boh (peklo na zemi) - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

16. septembra 2018

Slovo na nedeľu (136)


A keď ho pre zástup nemohli priniesť až k nemu, odkryli strechu tam kde bol, a otvorom spustili lôžko, na ktorom ležal ochrnutý.
(Mk 2, 4)
Keď chceme niečo vykonať, často musíme vynaložiť mnoho námahy, aby sme svoj úmysel mohli zrealizovať. Nešetríme sily, snažíme sa iba o jedno – s úspechom dokončiť všetko, čo sme chceli. Mnohí sa vzdajú, keď zbadajú, že prekážky sú také silné, že na ich prekonanie im nezostávajú sily, prípadne šikovnosť. Iní, vytrvalí, nedbajú na žiadnu námahu a každú prekážku prekonajú svojou silou, umom a vytrvalosťou.
Úžasný moment! Predstavte si Pána Ježiša, ktorý je obklopený množstvom ľudí. Každý sa ho túži dotknúť, alebo ho aspoň vidieť. Zvesť o ňom sa šíri po celom kraji, takže sa nečudujme, s akým obrovským záujmom sa na svojej ceste stretáva. Túžba mnohých je len jedna – byť pri Ježišovi, aby prinavrátil zdravie...

Všetko sa sústreďuje iba na jeden jediný bod – na Pána, dostať sa k nemu čo najbližšie. Vynaliezavosť ľudí, ktorých cituje Písmo, je unikátna. Keď zbadali zúfalú situáciu, v ktorej sa ocitli, nevzdali to. Pohli rozumom, preukázali šikovnosť a dosiahli svoj cieľ! Dostali sa až k Pánovi! Celá ich námaha bola korunovaná úspechom: Keď Ježiš videl ich vieru, povedal ochrnutému: „Synu, odpúšťajú sa ti hriechy“ (Mk 2, 5).
Samozrejme, všetci naokolo začali šomrať, nepozdávalo sa im, ako môže „mladý muž s dlhými, rozstrapatenými vlasmi“ vysloviť takéto slová... On môže odpustiť hriechy? Veď to môže urobiť iba Boh... Krútili hlavou, boli znepokojení a udivení. Ibaže toto ešte nebolo všetko. Ježiš pridal aj niečo navyše: „Hovorím ti: Vstaň, vezmi si lôžko a choď domov“ (Mk 2, 11). Mohol dostať tento chorý muž ešte väčší dar? Odpustenie hriechov a – postaviť sa na vlastné nohy a odísť domov?!
A ako sa cítili tí, ktorí mu k tomu dopomohli? Určite ich zaplavil pocit dobre vykonanej práce. Nevzdali sa, uverili a boli spravodlivo odmenení. Ich námaha bola mnohonásobne vrátená.
Nikdy sa nevzdávaj a aj keď sa ti zdá niečo veľmi ťažké, aby si to dosiahol, ver svojej sile a rozumu! Samozrejme, s pomocou Pána ti to pôjde omnoho ľahšie.

::
Predchádzajúce: Slovo na nedeľu (135)

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

Pravidlá diskusie v PriestorNete

1. Komentovať jednotlivé príspevky môže každý záujemca, a to pod svojím menom, značkou alebo anonymne.
2. Komentáre nesmú obsahovať vulgarizmy ani urážlivé a nemravné vyjadrenia, nesmie sa v nich propagovať násilie; zakázané sú aj ostatné neetické prejavy, napríklad nepodložené obvinenia. Komentár by mal byť zameraný na predmet príspevku a nie na osobu autora či redaktora.
3. Komentáre nesúladné s predchádzajúcim ustanovením, rovnako tak bezobsažné komentáre, nebudú publikované.
4. Diskusia je moderovaná – znamená to, že zverejnenie komentára nie je okamžité, ale závisí aj od časových možností redaktora. Redaktor má právo odmietnuť, čiže nepublikovať komentár aj bez udania dôvodu.
5. Odoslaním komentára jeho autor vyjadruje súhlas s týmito pravidlami.