- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - Odporúčaný článok: Človek ako boh (peklo na zemi) - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

26. novembra 2019

Postaví Smer-SD pomník Igorovi Matovičovi?

Karol Dučák

(Politický fejtón)
Nie, nie, drahý čitateľ, táto otázka nie je ani zďaleka taká nelogická, ako by sa mohla na prvý pohľad zdať. Presne naopak, má svoju prísnu logiku. Pravdou totiž je, že hádam nikto nemá takú veľkú zásluhu na neklesajúcej popularite strany SMER-SD ako Igor Matovič.
Dlho som si myslel to, čo zrejme väčšina Slovákov. Že totiž Igor Matovič je zrelý pre psychiatra. Čoraz viac však nadobúdam presvedčenie, že tento Veľduch z Trnavy je naopak veľmi prefíkaný intrigán, ktorý platonicky pripravuje strane SMER-SD červený koberec, vedúci k víťazstvu vo voľbách 2020. Matovič sa totiž spolieha na zákon akcie a reakcie. Ak niekto strieľa zo samopalu, musí si poriadne oprieť pažbu o plece, pretože spätný ráz zbrane je silný a môže byť nebezpečný.

Mám v živej pamäti obdobie totalitnej éry, keď nám neustále vnucovali komunistickú ideológiu a robili to tak drzo a dotieravo, až sme tú stranu a ten režim znenávideli. Možno keby komunisti použili subtílnejší prístup, nevyvolali by v obyvateľstve taký odpor proti režimu. Toľko nám vnucovali, že ich pravda je tá jediná, až sa nám zhnusili.
Igor Matovič to robí podobne. Na prvý pohľad sa tvári ako rozhorčený nepriateľ strany SMER-SD. Inakšie ani nemôže, pretože ak by dal otvorene najavo svoj skutočný postoj, stratil by tvár. Preto to robí mimoriadne prefíkane. Každou druhou vetou šíri nenávisť voči strane SMER-SD, pretože veľmi dobre vie, že to vo voličoch vyvolá zákon akcie a reakcie.
Vnucuje nám antismerizmus tak drzo a dotieravo, až napokon dosiahne opačný efekt, známy z fyziky: akcia vyvoláva reakciu. Matovič teda svojou drzosťou a dotieravosťou dosahuje presne to, čo potrebuje: ten jeho antismerizmus sa bežnému človeku sprotiví, a tak preferencie strany SMER-SD sa stále držia na výške. Napokon, pozorujem to sám na sebe.
Nie som volič strany SMER-SD, dokonca som mnohokrát verejne kritizoval Roberta Fica. Lenže keď počúvam tie sústavné hysterické prejavy antismerizmu Igora Matoviča, ja sám mám nutkanie urobiť presný opak toho, čo mi – naoko – vnucuje Matovič. A takúto reakciu pozorujem u mnohých ľudí. Preto tvrdím, že nikto z opozície nemá takú zásluhu na vysokých preferenciách strany SMER-SD ako Igor Matovič.
Musím s uznaním kvitovať, že to Matovič robí skutočne majstrovsky. Už mnoho ľudí mu naletelo. Napokon aj mne trvalo niekoľko rokov, kým som odhalil tú pavučinu Matovičových intríg. Dlho som aj ja veril, že Matovič skutočne nenávidí SMER-SD. A pritom tá hlava, v ktorej sa rodia také geniálne myšlienky, mňa i mnohých iných ľudí parádne vodila za nos.
Kresba: Andrej Mišanek
Ak ma niekto upodozrieva z konšpirácií, nech si spomenie, čo robil Matovič v posledných mesiacoch. Tie jeho sústavné spory s Trubanom, Beblavým, Kiskom! Kto rozbíjal opozíciu? IGOR MATOVIČ! Kto bojoval proti organizátorom protestov „Za slušné Slovensko“? IGOR MATOVIČ! Kto rozbíja opozíciu viac ako IGOR MATOVIČ?!
Spomeňme si aj na to, vďaka komu máme dnes vládu strany SMER-SD! Vo voľbách v roku 2016 tu bola šanca na zmenu. Lenže kto podkopal nohy Radoslavovi Procházkovi a jeho strane #SIEŤ? IGOR MATOVIČ!
Keby to nebolo také tragické, bolo by to vlastne celkom komické! To, že dnes vládne na Slovensku SMER-SD, je zásluha Igora Matoviča!!! A Matovič, aby zmyl zo seba vinu a odvrátil pozornosť od svojich intríg, búši do smerákov hlava-nahlava. Možno aj niekto uverí tej jeho rozprávke o boji proti smerákom. Vlastne dlho som tej rozprávke veril aj ja. Až kým sa mi neotvorili oči.

Vráťme sa teda k otázke z úvodu článku. Postaví SMER-SD pomník Matovičovi? Otázka je to síce skôr na členov tejto strany, ale ak by smeráci nepostavili Matovičovi pomník, bol by to hrubý nevďak. Veď tá včelička z Trnavy – či skôr čmeliačik? – sa tak veľmi snaží. Koľko tlačoviek už zorganizoval náš usilovný čmeliačik! Koľko mravčej práce vykonal! Zrejme čakal vavríny, a nič! Ten nevďačný národ ho nedokázal oceniť. Človek s takým mimoriadne vyvinutým narcizmom ako Igor Matovič, to predsa nemohol nechať tak. A tak spriada intrigy, aby sa seba priťahoval pozornosť národa. Božechráň, aby jeho tvár zmizla z obrazoviek televízorov či počítačov. To by bol koniec narcistu! Nebude mať ten človek pokoj, kým mu národ nepostaví pomník.
Nuž, sestry Slovenky, bratia Slováci, tak už mu postavte ten pomník, aby nás prestal terorizovať svojím velikášstvom a narcizmom! Vopred úprimne ďakujem! 
S netrpezlivým očakávaním –

Karol Dučák
::
Odporúčané:
::
P. S.
Možno patríte k tým, ktorých obsah tejto stránky zaujal.
Ešte viac dobrého čítania získate, keď budete odoberať náš e-mailový vestník:
podrobnejšie informácie.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

Pravidlá diskusie v PriestorNete

1. Komentovať jednotlivé príspevky môže každý záujemca, a to pod svojím menom, značkou alebo anonymne.
2. Komentáre nesmú obsahovať vulgarizmy ani urážlivé a nemravné vyjadrenia, nesmie sa v nich propagovať násilie; zakázané sú aj ostatné neetické prejavy, napríklad nepodložené obvinenia. Komentár by mal byť zameraný na predmet príspevku a nie na osobu autora či redaktora.
3. Komentáre nesúladné s predchádzajúcim ustanovením, rovnako tak bezobsažné komentáre, nebudú publikované.
4. Diskusia je moderovaná – znamená to, že zverejnenie komentára nie je okamžité, ale závisí aj od časových možností redaktora. Redaktor má právo odmietnuť, čiže nepublikovať komentár aj bez udania dôvodu.
5. Odoslaním komentára jeho autor vyjadruje súhlas s týmito pravidlami.