- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - Odporúčaný článok: Človek ako boh (peklo na zemi) - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

1. januára 2020

Zjavenie Panny Márie privádza ateistu do Katolíckej cirkvi


„Bola neopísateľne krásna, no ešte krajší bol jej hlas,“ hovorí Roy Schoeman.

V rozhovore pre Shalom World porozprával bývalý harvardský profesor Roy Schoeman príbeh o svojom obrátení. Séria vízií ho priviedla k tomu, aby uveril. Zjavenie Panny Márie bolo rozhodujúce pre jeho vstup do Katolíckej cirkvi.
Vyrastal v židovskej viere, ale na univerzite stratil náboženské presvedčenie. Napriek úspešnej akademickej kariére, ktorá z neho urobila docenta na Harvard Business School vo veku 29 rokov, bol vnútorne prázdny a nenaplnený...

Jedného rána na prechádzke pocítil prítomnosť Boha a jeho nekonečnú lásku. Pocítil, že ho Boh miluje, je s ním v každom momente a vníma každú jeho náladu. Táto skúsenosť ho zmenila. Od tohto okamihu mu bolo jasné, že jeho úlohou je slúžiť tomuto Bohu a uctievať ho.
V tom čase nevedel, ktoré náboženstvo je správne. Vo svojich modlitbách požiadal Boha, aby mu ukázal cestu. Bol pripravený stať sa budhistom alebo hinduistom, ale, ako si pamätá, mal silné výhrady voči kresťanstvu.
Boh toto želanie splnil. O rok neskôr Schoeman zažil druhé videnie, tentoraz v spánku. Bol zobudený dotykom na plece a privedený do miestnosti, v ktorej sa nachádzala najkrajšia mladá žena, akú kedy videl. Okamžite mu bolo jasné, že je to Panna Mária.
Bola neopísateľne krásna, ale ešte krajší bol jej hlas. Jej hlas bol tým, čo robí hudbu hudbou, povedal Shoeman. Keď hovorila, v jej hlase bolo cítiť lásku.
Keď sa prebudil, bol úplne zamilovaný do Panny Márie a mal želanie stať sa kresťanom tak úplne, ako je to len možné. To ho viedlo do Katolíckej cirkvi...

(Shalom World je katolícky internetový portál v anglickom jazyku so sídlom v Edinburghu, v americkom spolkovom štáte Texas.)

Zdroj: kath.net
Preklad: Karol Dučák

1 komentár:

  1. Aj v súčasnosti, keď mnohí odpadajú od viery, vidíme konverzie ku kresťanstvu a návraty do Cirkvi. Chvalabohu!

    (Nedávno som čítal knihu známeho nemeckého novinára a spisovateľa Petra Seewalda „Môj návrat k Bohu“. Odporúčam.)

    OdpovedaťOdstrániť

Pravidlá diskusie v PriestorNete

1. Komentovať jednotlivé príspevky môže každý záujemca, a to pod svojím menom, značkou alebo anonymne.
2. Komentáre nesmú obsahovať vulgarizmy ani urážlivé a nemravné vyjadrenia, nesmie sa v nich propagovať násilie; zakázané sú aj ostatné neetické prejavy, napríklad nepodložené obvinenia. Komentár by mal byť zameraný na predmet príspevku a nie na osobu autora či redaktora.
3. Komentáre nesúladné s predchádzajúcim ustanovením, rovnako tak bezobsažné komentáre, nebudú publikované.
4. Diskusia je moderovaná – znamená to, že zverejnenie komentára nie je okamžité, ale závisí aj od časových možností redaktora. Redaktor má právo odmietnuť, čiže nepublikovať komentár aj bez udania dôvodu.
5. Odoslaním komentára jeho autor vyjadruje súhlas s týmito pravidlami.