- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - Odporúčaný článok: Človek ako boh (peklo na zemi) - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

24. februára 2020

Žijeme v barbarskom svete


ZÁPISNÍK – 8/2020

Žijeme v barbarskom svete. Dnešní barbari používajú novodobé technické prostriedky, nosia módne oblečenie a tvária sa múdro, slušne, tolerantne, napohľad teda pôsobia nebarbarsky, ale barbarsky zmýšľajú a konajú, pracujú na zničení viery, tradície, národa, rodiny, búrajú stáročia tvorené kultúrne hodnoty a likvidujú každého, kto sa im postaví do cesty, ak aj nie fyzicky, tak spoločensky – ekonomickým tlakom, mediálnym osočovaním alebo súdnymi postihmi.

::
Pred našimi očami prebieha revolúcia, vedená prioritne na poli kultúry. Revolucionári totiž zistili, že oblasť kultúry je kľúčová – práve v nej, respektíve skrze ňu dochádza k posunom v myslení. Zmenené kultúrne vzorce majú nahradiť tradičné náboženstvo, vieru v jedného Boha, a vytvoriť nového človeka – moderného, vykoreneného, nomáda bez viery a bez vlasti. Generácie s narušeným imunitným systémom duše, vychované televíziou, výtvormi filmového priemyslu, internetom a mediálnymi celebritami, bez odporu prijímajú vábivé reči falošných prorokov o slobode a ľudských právach, o liberalizme a pokroku, ktorý má zabezpečiť úspech a slasť.
::
Ak niet pevných mravných noriem, ak niet univerzálnych pravidiel, tak morálka je len „sociálny konštrukt“, prispôsobiteľný, v podstate nezáväzný. Do popredia sa dostáva princíp slasti a na ňom postavený konzumný spôsob života, ktorý sa len niekedy – pro forma – chce okrášliť maskou humánnosti a dobročinnosti. Dochádza doslova k zrúteniu mravného poriadku. Čo bolo kedysi, vlastne donedávna, zlé a zahanbujúce, to sa dnes považuje za bezproblémové či dokonca pozitívne, a čím sa v minulosti ľudia chválili, za to sa dnes mnohí hanbia. Démoni nezaháľajú!
::
Pat Buchanan to nazýva bojom o dušu národa. Odmietaním kresťanstva sa púšťame do hazardnej hry, je to stávka o všetko, čo máme a čím sme. Mravný kompas sme hodili cez palubu a plávame bez jasného cieľa: „Za polovicu svojho života videli mnohí Američania svojho Boha zosadeného z trónu, svojich hrdinov znesvätených, svoju kultúru zneuctenú, svoje hodnoty znásilnené, svoju krajinu napadnutú a samých seba démonizovaných ako extrémistov a zaslepených fanatikov len preto, lebo trvali na presvedčení, ktoré Američania po generácie zastávali.“ To neplatí iba o Amerike, v Európe je situácia podobná. Zmeny prichádzajú rýchlo a ľstivo. Značná časť ľudí už podľahla: „Stalo sa tak diktátorsky a naši praotcovia by to nikdy netolerovali“ (Patrick J. Buchanan: Smrť Západu).
Recenzia: Pochod smrti

Ján Maršálek
::
Predchádzajúci: ZÁPISNÍK – 7/2020
::
Vážený čitateľ,
ak chcete získať publikácie z našej edície,
ako aj exkluzívne informácie o našom portáli,
prihláste sa na odber e-mailového mesačníka:
PriestorNet – niečo navyše!

1 komentár:

  1. Anonymný24.2.20

    Vďaka za zanalyzovanie súčasnej situácie. Žijeme v zložitej, ťažkej a náročnej dobe. Nielen slušnosť ale aj dobro akoby sa vytrácalo. Človek sa ocitá zmietaný rozličnými problémami osamotený uprostred čudného sveta a nemá sa na koho obrátiť o pomoc. Čo ma trápi, že Cirkev nielen že nie je človeku oporou, ale akosi mení rétoriku a prispôsobila sa tendencií sveta, ktorý nevie ako ďalej. Nech nám Pán Boh pomáha. Nech sa dokážu aj ľudia správne zorientovať vo voľbách, čím viacerí a neuveria pseudokresťanským vnútorne prázdnym aktivistom pochybnej morálky Vďaka. Ľudovít

    OdpovedaťOdstrániť

Pravidlá diskusie v PriestorNete

1. Komentovať jednotlivé príspevky môže každý záujemca, a to pod svojím menom, značkou alebo anonymne.
2. Komentáre nesmú obsahovať vulgarizmy ani urážlivé a nemravné vyjadrenia, nesmie sa v nich propagovať násilie; zakázané sú aj ostatné neetické prejavy, napríklad nepodložené obvinenia. Komentár by mal byť zameraný na predmet príspevku a nie na osobu autora či redaktora.
3. Komentáre nesúladné s predchádzajúcim ustanovením, rovnako tak bezobsažné komentáre, nebudú publikované.
4. Diskusia je moderovaná – znamená to, že zverejnenie komentára nie je okamžité, ale závisí aj od časových možností redaktora. Redaktor má právo odmietnuť, čiže nepublikovať komentár aj bez udania dôvodu.
5. Odoslaním komentára jeho autor vyjadruje súhlas s týmito pravidlami.