- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - Odporúčaný článok: Človek ako boh (peklo na zemi) - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

31. mája 2020

Nedeľné slovo (74)


Komu slúžiť?
Láska má mnoho podôb, ale azda ešte viac podôb a prestrojení má nenávisť. Zlo sa málokedy ukazuje verejne a priamo, zväčša sa tají, maskuje, pretvaruje.
Zlo sa niekedy tvári ako neviniatko – vie, že v konečnom dôsledku prehrá, preto chce zviesť a oklamať, priviesť do záhuby čo najviac ľudí, kým sa neukáže jeho pravá tvár a diabolská podstata.

Nemyslime si, že zlo je len čosi neuvedomelé, beztvaré či nekonkrétne, alebo niečo náhodné. Zlo je prejavom premyslenej stratégie boja proti Bohu.
Kam sa zaradíme, komu budeme slúžiť? Dvom pánom slúžiť nemôžeme (Lk 16, 13): „Nijaký sluha nemôže slúžiť dvom pánom; pretože buď jedného bude nenávidieť a druhého milovať, alebo jedného sa bude pridŕžať a druhým bude opovrhovať. Nemôžete slúžiť aj Bohu, aj mamone.“

::
Predchádzajúce: Nedeľné slovo (73)

1 komentár:

  1. Anonymný31.5.20

    Slová úprimné, pekné, milé, priamo od srdca k všetkým nám. Možno z toho dedukovať, že faloš, pretvárka, neúprimnosť je vlastnosť ľudí posadnutých diablom. Aj preto sa vraví človek človeku vlkom. Úprimnosť, férovosť, skromnosť, úcta, pokora, súcit, to sú pre nás slová akoby z cudzieho slovníka. Žiaľ, nielen podľa mňa, človeka vo svojej podstate nemožno zmeniť. A súčasná prehlbujúca sa chudoba doma i vo svete nebude ľudí spájať, ale rozdeľovať. Nedeľné slovo si vždy starostlivo a rád prečítam a vždy sa nad nimi zamýšľam, ale mám dojem, že tieto láskavé a úprimné slová dobra apelujúce z davu sú iba akoby volaním osamelého človeka v púšti. Žiaľ. Peknú nedeľu prajem všetkým! milan

    OdpovedaťOdstrániť

Pravidlá diskusie v PriestorNete

1. Komentovať jednotlivé príspevky môže každý záujemca, a to pod svojím menom, značkou alebo anonymne.
2. Komentáre nesmú obsahovať vulgarizmy ani urážlivé a nemravné vyjadrenia, nesmie sa v nich propagovať násilie; zakázané sú aj ostatné neetické prejavy, napríklad nepodložené obvinenia. Komentár by mal byť zameraný na predmet príspevku a nie na osobu autora či redaktora.
3. Komentáre nesúladné s predchádzajúcim ustanovením, rovnako tak bezobsažné komentáre, nebudú publikované.
4. Diskusia je moderovaná – znamená to, že zverejnenie komentára nie je okamžité, ale závisí aj od časových možností redaktora. Redaktor má právo odmietnuť, čiže nepublikovať komentár aj bez udania dôvodu.
5. Odoslaním komentára jeho autor vyjadruje súhlas s týmito pravidlami.