- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - Odporúčaný článok: Človek ako boh (peklo na zemi) - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

21. októbra 2020

Čo je to za nový nezmysel premiéra Matoviča?! Kde sa berie toľká arogancia moci?

 

Ilustrácia: Andrej Mišanek

Tá neslýchaná arogancia moci, ktorú na Slovensku zavádza premiér Matovič, vskutku vyráža dych mnohým obyvateľom SR. Jeho najnovší nezmyselný zámer celoplošne pretestovať obyvateľstvo Slovenska na prítomnosť koronavírusu, a to dokonca dvakrát, je už za hranicou zdravého myslenia. Je to nielen nereálna, ale aj absolútne neodôvodnená avantúra, ktorá je v hrubom rozpore s predvolebnou rétorikou nášho súčasného predsedu vlády.

Bol to on, kto obvinil predchádzajúcu vládu z vykradnutia spoločnej špajze, no práve premiér Matovič od svojho nástupu k moci sám vykráda našu spoločnú špajzu takým závratným tempom, až sa z toho mnohým ľuďom krúti hlava. Neviem si ani predstaviť tú závratnú sumu, ktorou nezmyselná testovacia avantúra Igora Matoviča zaťaží všetkých daňových poplatníkov.

Náš premiér-plagiátor s „opajcovanou“ diplomovkou sa rád predháňa v prázdnych frázach. Predchádzajúcu vládu by utopil v lyžičke vody pre údajné rozkrádanie spoločnej špajze, no na druhej strane jeho kabinet rozhadzuje peniaze ako vláda nejakého šejka zo Spojených arabských emirátov, ležiacich na rope.

Bola usporiadaná napríklad konferencia GLOBSEC, na ktorej sa v príkrom rozpore s proklamovanými zámermi vlády bojovať so šírením ochorenia Covid-19 zúčastnilo takmer tisíc ľudí z vyše 70 krajín sveta. Tento špás údajne stál slovenských daňových poplatníkov okolo 700 000 eur.

Ďalších 10 miliónov eur chce vyhodiť Matovič na ten svoj chorý projekt vládnych novín, mimovládkam dal jeho kabinet jeden milión eur, 700 tisíc eur pôjde na podporu občianskej spoločnosti v Bielorusku a mohli by sme spomenúť aj ďalšie podozrivé prípady mrhania štátnymi peniazmi.

Náš premiér teda vodu káže a víno pije. Zdá sa, že on sám prišiel na chuť vykrádaniu našej spoločnej špajzy a stal sa majstrom v rozšafnom rozhadzovaní štátnych peňazí na všetky strany. Až na to, že v hrubom rozpore s predvolebnými sľubmi odmietol vyplatiť v plnej výške trináste dôchodky ľuďom, ktorí celý život pracovali na zveľaďovaní našej spoločnej domoviny. Bezohľadnosť a absolútna absencia sociálneho cítenia u premiéra Matoviča je donebavolajúca.

Je čoraz jasnejšie, že Slovensko riadi nepripravený amatér a nevyrovnaný človek, ktorý ohrozuje nielen ekonomiku, ale aj zdravie obyvateľstva. Ten Matovič, ktorý vystríha pred zhromažďovaním sa väčšieho počtu ľudí na jednom mieste, chce nahnať masy obyvateľov štátu na celoplošné testovanie! Je to veľmi nebezpečné zdravotné ohrozenie ľudí a navyše vyvstáva veľa otázok okolo praktickej realizácie testovania. Veď takáto rozsiahla logistická operácia skrýva v sebe množstvo právnych, technických, medicínskych aj komunikačných nástrah. Pritom spoľahlivosť testov, ktoré sa majú použiť, kritizujú viacerí odborníci.

Je vôbec reálne predpokladať, že súčasná slovenská vláda pri svojom bezhraničnom amaterizme v zdravotníckej, ekonomickej i sociálnej oblasti dokáže takúto náročnú akciu pripraviť tak, aby priniesla zmysluplné výsledky a aby neprispela k ďalšiemu šíreniu vírusu? Spomeňme si, koľko toho už Matovičova vláda zbabrala. Na ilustráciu pripomeňme aspoň dopravný chaos, spôsobený policajnými kontrolami na hraniciach okresov pred Veľkou nocou, šikanovanie ľudí v nedôstojných podmienkach povinnej štátnej karantény, sfušovanú eKaranténu, neodôvodnené škrtenie ekonomiky štátu či zákaz verejného slávenia svätých omší. Tieto a mnohé iné zlyhania Matovičovho kabinetu vzbudzujú vážne pochybnosti o schopnostiach vlády SR zvládnuť pripravovanú mohutnú logistickú operáciu.

Veľmi podozrivou je aj okolnosť, že firma Eurolab Lambda a. s., ktorá má vláde dodať testy, sídli v bydlisku premiéra Matoviča, v Trnave, a doteraz mala nedoplatky na sociálnom poistení vo výške 17.285 eur. Štát od takejto firmy ZO ZÁKONA (§ 32 ods. 1 lit b zák. o verejnom obstarávaní) nesmie vôbec nič nakupovať. Lenže zdá sa, že pre premiéra Matoviča zákon neplatí. Zákony platia len pre obyčajných ľudí, nie však pre „obyčajného človeka“ Matoviča.

Navyše, celé to testovanie je neodôvodnené a úplne zbytočné! Ak na Slovensku straší pandémia, tak len v hlavách úzkeho kruhu ľudí, ktorí obklopujú premiéra. Nijaká pandémia ochorenia Covid-19 tu nebola, pretože tu nebola ani epidémia tohto ochorenia. Denná prax dokazuje už dávnejšie prezentovaný fakt, že vraždiaca sila tohto ochorenia je nepatrná v porovnaní s inými ochoreniami. Na Slovensku je k dnešnému dňu (19. 10. 2020) pozitívne testovaných 30 695 ľudí, no máme len 92 úmrtí. Zomiera teda zaokrúhlene len 0,299 percenta (!) pozitívne testovaných. Takže štatisticky pripadá na 10 000 pozitívne testovaných necelých tridsať úmrtí.

Na 100 000 obyvateľov Slovenskej republiky pripadá 1, 688 úmrtí na Covid-19. Navyše tu máme 7 536 vyliečených pacientov. Teda vyliečených pacientov je mnohonásobne viac ako tých, ktorí podľahli kombinácii ochorení, z ktorých jedným bolo ochorenie Covid-19.

Nikto nespochybňuje skutočnosť, že tu ochorenie Covid-19 existuje. Zaiste by bolo nesprávne spochybňovať nevyhnutnosť profylaxie a prísneho dodržiavania hygieny. Nemožno spochybňovať nevyhnutnosť častého umývania rúk a dôslednej dezinfekcie spoločných priestorov. Lenže neodôvodnená hystéria okolo tohto ochorenia je vážnou hrozbou pre Slovensko.

Pritom si musíme uvedomiť nasledujúce skutočnosti. Podľa údajov Svetovej zdravotníckej organizácie takmer deväťdesiat percent úmrtí na Slovensku spôsobia civilizačné choroby. Priamou či nepriamou príčinou smrti drvivej väčšiny obyvateľov SR býva cukrovka, srdcovocievne ochorenia či rakovina. Zhruba 24 000 (!) obyvateľov zomrie ročne na srdcovocievne ochorenia. Toto je najčastejšia príčina úmrtí v našej krajine. Pritom za celé obdobie sledovania ochorenia Covid-19 zomrelo s týmto ochorením doteraz len 92 ľudí. Vskutku nepatrný zlomok v porovnaní s úmrtiami spôsobenými civilizačnými chorobami! Celý ten cirkus okolo jedného jediného ochorenia, ktoré nepatrí k najnebezpečnejším v populácii, je teda nezmyselnou avantúrou.

Bolo by naivné robiť si ilúzie, že premiér Matovič toto niekedy pochopí, preto ho ani nehodno presviedčať. Je však nevyhnutné zmobilizovať zdravé sily národa, aby sme zobrali moc z rúk tohto človeka, kým nebude neskoro. Vlastne neskoro už je, ale ešte čosi by sa zachrániť dalo.

 

Karol Dučák

::

Súvisiace články:

Covid-19? Skutočnou hrozbou je hystéria!

Otvorený list predsedovi vlády SR Igorovi Matovičovi

::

Prosíme, podporte naše úsilie – komentujte, vyjadrite svoj názor na publikovaný článok... a odoberajte náš vestník (podrobnejšie informácie).

12 komentárov:

  1. Anonymný21.10.20

    Vďaka za priblíženie súčasnej tragickej situácie na Slovensku. Pod hlavičkou boja proti Corone toho asi zažijeme ešte mnoho. Už len to, že sme sa na jar a cez Veľkú noc nemohli zúčastňovať bohoslužieb, teraz znova, do Vianoc? Národ hlúpne. Matovič iný nebude. On skutočne oklamal národ a klame ho stále, on to ináč ani nevie, horšie je že mu veľká skupina občanov verí a dôveruje, potrebujú byť klamaní, lebo neznesú pravdu, spravodlivosť, čestnosť a morálku. Premiér po čase bude nútení odstúpiť, už je o tom počuť ale kto a čo príde po tom, nebude to niekto horší? Hodnotové strany okrem rozkladných liberálnych a ľavicových tu nikto nič aspoň trochu zodpovedné neponúka. Vďaka za spracovanie témy. Ľudovít

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Národ asi naozaj chce byť klamaný. Inak sa dá ťažko vysvetliť súčasná situácia. Žiaľ, nevidno svetlo na konci tunela.

      Odstrániť
  2. Karol Dučák21.10.20

    Potrebujeme stranu, ktorá by mala národný rozmer ako SNS, náboženský rozmer ako malo kedysi KDH a sociálny rozmer ako mal SMER-SD. Teda "3 v jednom". Strana, ktorá by naozaj bojovala za Boha a za národ.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Uvedomujú si to viacerí a sú pokusy takúto stranu poskladať. Je však málo pravdepodobné, že sa to do najbližších volieb podarí (rád by som sa mýlil), vzhľadom na egoizmus a samoľúbosť väčšiny aktérov.
      Treba len dúfať, že sa časom objaví osobnosť schopná zjednotiť národné a kresťanské sily.

      Odstrániť
  3. Anonymný21.10.20

    Presne tak potrebujeme verejný život na troch pilieroch, kresťanskom, národnom a sociálnom. V súčasnosti sme svedkami devastácie nielen týchto základných pilierov pre život ale aj všetkého dobrého, funkčného, zdravého... Máme málo dôvodov k radosti zo spoločenského života. Som rád, že sa nad tým ešte dokážeme aspoň zamýšľať, lebo mnohí aj tzv. kresťania idú len po mainstreamových ponukách mediálnych výtvorov, ktoré neponúkajú hodnoty, len ich devastujú a zneužívajú a vyciciavajú. Niekedy sa mi zdá, že nám neostáva už nič iné len sa modliť a zdá sa mi, že mnohí aj trpia v dôsledku tejto zlej alternatívy Slovenska, ktorú tu máme pod hlavičkou kresťanstva. Ľudovít

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Karol Dučák22.10.20

    Premiér Matovič zase vyrobil Slovensku medzinárodnú hanbu. Lenže pokiaľ si obyvatelia Slovenska neurobia poriadok vo vlastnom štáte, budeme svetu na posmech. Zmena však nepríde sama od seba. Pokiaľ sa bude gro národa oddávať pasivite, lepšie tu nebude. https://cz24.news/obrovska-korupce-na-slovensku-kde-je-ted-naka-matovicuv-brutalni-stret-zajmu-by-na-zapade-okamzite-vedl-k-rezignaci-premiera-z-funkce-ale-skandal-je-potichu-zametan-pod-koberec-manzelka-sloven/?fbclid=IwAR2R3W7CEuwes-_OX_FSaHwfZgbQmPa-QvK_gA6_6UEmcZfAgkrGzjE_FrA

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Anonymný23.10.20

    Myslim, že všetkým tento súčasný zmetok vyhovuje. Súčasného premiéra asi po čase vymenia ale nahradia iným ale rovnako alebo ešte viac morálne a odborne skompromitovaným. Akí národ takí vodcovia. Myslím, že sme zlyhali ako kresťania, ale ani v dobe Henricha VIII. to nebolo inak, len pár verných okolo politika Tomáša Morusa a biskupa Jána Fischera. V biblií čítame, ľudia jedli pili zabávali sa, len Noe pochopil čo má robiť, v babylone budovali tiež akýsi projekt proti Bohu. Dnešný svet si ide svojou cestou, kresťania sa pridali, či pridávajú na jeho stranu hriechu, pôžitku, konzumu, likvidácie všetkého peknéhod, dobrého, radostného. Iste to skončí tragicky, ale o tom nikto nechce počuť. Chcú si úžívať zábabavu do kedy sa to len dá, podobne ako na Titaniku. Aj za cenu, že niektorí draho platia za túto falošnú hru. My nerozumieme týmto ľuďom prázdnym, hlúpym, pôžitkárskym, ženúcim sa za obrovskými majetkami za každú cenu. Oni nerozumia nám, ani nechcú chápať nás, ktorý sa pokúšame žiť zodpovedným životom podľa Božích pravidiel a ich vyrušujeme už len svojou prítomnosťou, ak si to dovolíme aj povedať tak nás chcú umlčať. Trest zastihne všetkých, ale naším cieľom nie je len šťastný život na zemi. Ježiš nikoho ešte neoklamal ani nesklamal. Kiež sa nám darí byť mu verní a nesplynúť s davom ženúcim sa do priepasti. Ľudovít

    OdpovedaťOdstrániť
  6. Stanovisko Kongresu slovenskej inteligencie k súčasnej situácii

    https://www.hlavnespravy.sk/stanovisko-kongresu-slovenskej-inteligencie-k-sucasnej-situacii/2330682

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Anonymný28.10.20

      Vďaka za jasné stanovisko, mám nádej, že tu ešte niekto má zdravý rozum a dokáže to aj vyjadriť napriek silnému tlaku čudnej a chorej väčšiny, keď už zlyhali všetky inštitúcie, od ktorých by človek očakával zdravý a normálny postoj. Ďakujem za odvahu a plne ho podporujem. Ľudovít

      Odstrániť
    2. Ďakujeme ! Povzbudivé ! A to je tak málo "vzdelaných, rozhľadených, pravdu vraviacich, nebojácnych , dôstojných, nevlezdoritných " ľudí na Slovensku ? Kde sú lekári, právnici, profesori, inžinieri, kandidáti vied, akademici, umelci, "herci" ? Ahá, čakajú v každom "režime" hodené vládne odrobinky a vyznamenania a KOLABORUJ/ !

      Odstrániť
  7. Pravdu hovorí Dag Daniš:

    „Vláda sa rozhodla vydierať ľudí stratou zamestnania. Pri lámaní verejnosti sa nasadilo lámanie práva. S výdatnou porciou nátlaku a arogancie moci. V akejkoľvek vyspelej krajine, kde sú ľudia citliví na svoje práva, slobody a dôstojnosť, by bol takýto návrh nepriechodný. A ak by náhodou prešiel, nasledovala by mohutná vlna odporu: verejné protesty, hromadné žaloby, hnutia vzdoru… Slovák však znesie veľa. A na smrť vystrašený Slovák znesie čokoľvek. A ešte sa pri tom cíti odhodlane. Po vláde a vedcoch si Matovič hrubo vynútil podriadenosť aj medzi ľuďmi... Matovič sa rozbehol ako buldozér. Direktívnym štýlom, za hranou práva a arogantným potláčaním kritiky si presadil svoju vôľu...“

    https://www.postoj.sk/64681/matovic-si-otestoval-velku-palicu-uspesne

    OdpovedaťOdstrániť
  8. Matovičovo trápne vystúpenie v Bruseli bola asi len úbohá zástierka skutočného zámeru, ktorým mohlo byť nariadenie jednej z prvých fáz zavádzania NSP (NWO) v podmienkach 5 miliónového štátu, keďže v menších štátoch od nás to údajne už odskúšali. Vhodnejšiu povahu vo Visegráde by nenašli ...

    OdpovedaťOdstrániť

Pravidlá diskusie v PriestorNete

1. Komentovať jednotlivé príspevky môže každý záujemca, a to pod svojím menom, značkou alebo anonymne.
2. Komentáre nesmú obsahovať vulgarizmy ani urážlivé a nemravné vyjadrenia, nesmie sa v nich propagovať násilie; zakázané sú aj ostatné neetické prejavy, napríklad nepodložené obvinenia. Komentár by mal byť zameraný na predmet príspevku a nie na osobu autora či redaktora.
3. Komentáre nesúladné s predchádzajúcim ustanovením, rovnako tak bezobsažné komentáre, nebudú publikované.
4. Diskusia je moderovaná – znamená to, že zverejnenie komentára nie je okamžité, ale závisí aj od časových možností redaktora. Redaktor má právo odmietnuť, čiže nepublikovať komentár aj bez udania dôvodu.
5. Odoslaním komentára jeho autor vyjadruje súhlas s týmito pravidlami.