- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - Odporúčaný článok: Človek ako boh (peklo na zemi) - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

21. júla 2021

Vakcinačné šialenstvo

 

Ilustrácia: Andrej Mišanek

Vo verejnom priestore sa dnes bežne propagujú myšlienky a názory, ktoré by v nás mali prinajmenšom prebudiť ostražitosť, myšlienky a názory niekedy doslova desivé, hodné zavrhnutia. Medzi ľuďmi sa šíri pokrytectvo a cynizmus, vytrácajú sa osvedčené cnosti i zdravý rozum.

Napríklad slogan „vakcína je sloboda“ – málokto sa pozastaví nad jeho zvrátenosťou. Vari sa človek stáva slobodným prijatím vakcíny? Človek sa predsa rodí na Boží obraz ako bytosť obdarená rozumom a slobodnou vôľou. Ak niekto ľudskú slobodu podmieňuje očkovaním, tak je na rovnakej mentálnej úrovni ako strojcovia koncentračných táborov – tí mali podobný slogan: práca oslobodzuje.

Vakcinačná kampaň, ktorej sme svedkami, pripomína najhoršie časy totalitného nátlaku a vymývania mozgov. Oficiálne sa tvrdí, aspoň zatiaľ, že očkovanie proti kovidu je dobrovoľné, pritom sú uplatňované pravidlá segregácie a diskriminácie. Diabol sa nám smeje do očí! A my akoby sme nechápali. Neprotestujeme, nebránime sa, ba ešte prikyvujeme... Ktosi to ironicky vyjadril slovami „Slováci spinkajú“.

Nejde len o očkovanie, ide o princíp – ide o to, že sa deformujú pojmy ako spravodlivosť, dobrovoľnosť, ústavnosť, demokracia. Znevažuje sa ľudská dôstojnosť, kriví sa ústava, porušujú sa základné ľudské práva, a to všetko pod rúškom „boja proti pandémii“.

Zdravotný problém uchopili nečestní a neschopní politici, aby vyvolali dojem, že robia niečo užitočné. Tvrdia, že nás chcú zachrániť (všetkých, hromadne, paušálne – či chceme, alebo nie), ale nimi nariadená terapia spôsobuje viac škôd a utrpenia ako choroba, proti ktorej vraj bojujú. Žiaľ, drukujú im mnohí „vedci“ a „odborníci“, nepripúšťajúc k slovu kolegov s iným pohľadom na vec, drukujú im novinári, považujúci sa za vševediacich nositeľov pokroku.

Národ už bol znásilnený pri takzvanom celoplošnom testovaní (je dosť možné, že práve ono spôsobilo rýchle rozšírenie vírusu a následné úmrtia), teraz je znásilňovaný znova – mnohí sa dávajú zaočkovať, hoci s tým vnútorne nesúhlasia, pretože je na nich vyvíjaný nátlak, pretože sa boja odstrkovania, ponižovania, výsmechu či straty zamestnania.

V akých časoch to žijeme?

 

Ján Maršálek


::

Súvisiace články:

Slovensko ako testovacie laboratórium

Rúško ako symbol dekadencie

Výzva na rešpektovanie náboženských práv

::

Prosíme, nebuďte ľahostajní.
Postavte sa za pravdu, vyjadrite svoj názor – napríklad formou komentára pod článkom.

Ak vás zaujíma, čo pripravujeme, ak chcete získať publikácie z našej edície, prihláste sa na odber e-mailového mesačníka: podrobnejšie informácie.

8 komentárov:

  1. Anonymný21.7.21

    Určite žijeme v čudných časoch. Vďaka za pravdivé poukázanie na čudné správanie sa mocných. Ale takýchto sme si sami zvolili, takéto metódy si ľudia vybrali, keď odmietli Boží poriadok a zákon. To nie je len súčasný korona vírus. To je dôsledok dlhodobého ohlupovania ľudí a spochybňovania Božieho poriadku. Teraz sme svedkami toho, že nás niekto oberá o slobodu a zotročuje už tak, že to cítime v každodennom živote. Paradoxom je, že Cirkev, ktorá vždy stála na strane chudobných a prenasledovaných sa postavila na stranu mocných a bohatých a tak sme odkázaní sami na seba. Rozbitá rodina, národ pomýlený, ľudia veria klamstvám a bludom a rozhádaní medzi sebou. Naozaj čudná doba, v ktorej skôr živoríme ako žijeme. Ľudovít

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ľudovít, súhlasím s vami: súčasný marazmus je dôsledkom dlhodobého ohlupovania ľudí a spochybňovania Božieho poriadku. Teraz sme svedkami toho, že ľuďom nezáleží na pravde a už ani na slobode.
      Pani Helena Hrehová položila logickú otázku: „Kam asi môže dôjsť takáto spoločnosť?“

      Odstrániť
    2. Anonymný21.7.21

      Vďaka za múdru a pravdivú otázku pani Hrehovej. odpoveďou je situácia v Babylone, lenže sme o niekoľko tisícročí ďalej a zdá sa mi, že odpoveďou je apokalypsa. Aspoň mnohé prírodné katastrofy nás varujú, len my sme akosi málo vnímaví, veríme "odborníkom" draho zaplateným a poplatným čudným režimom, ako píšete nie odborníkom, ktorí hovoria pravdu za každých okolností. Zdá sa mi, že ľuďom aspoň väčšine nezáleží na pravde ani slobode ale ani na Láske a to je skutočne tragédiou, pretože bez lásky nie je život možný. Priestor pre náš slobodný život sa nebezpečne zmenšuje, zavreté hranice nielen štátov ale aj okresov, obmedzené možnosti pohybu, zakázaný prístup do obchodov ale aj do chrámov, obmedzený prístup k bežnej zdravotnej starostlivosti, nútenie do očkovania bez zodpovednosti výrobcom a vyrobenej neetickým spôsobom, čo je v rozpore so svedomím... Ľudovít

      Odstrániť
  2. Anonymný21.7.21

    Nadpisom tohto článku myslím, že možno nazvať "vakcinačnú lotériu" Je to hazard z peniazmi v čase kríze. Je to len dôkazom podvodu a klamstva, ktorým ľudí zavádzajú k čomusi chorému. Lož sme povýšili nad Pravdu, Podvod nad Spravodlivosť a Egoizmus nad Lásku. Nech nás Pán Boh chráni, ale môže nás chrániť, keď my sme ho vytlačili zo života osobného, rodinného, spoločenského a kostoly zívajú prázdnotou a predávame ich... Skutočné šialenstvo. Ľudovít

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Spôsob, akým sa vakcinácia politicky a mediálne presadzuje, skutočne pripomína najhoršie časy totalitného nátlaku. Stačí si zapnúť televíziu, rozhlas, otvoriť noviny... stále to isté, tie isté tváre, masky, účelové štatistiky, vyvolávanie obáv a nevraživosti.
    Politici a novinári bezostyšne, cynicky vytvárajú atmosféru strachu a klamu (česť výnimkám). Podobne ako pri takzvanom celoplošnom testovaní, ale tentoraz s vážnejšími a dlhodobejšími škodlivými účinkami.

    Ešte na margo testovania:
    Epidemiologička Henrieta Hudečková (patriaca do skupiny, ktorá nám tu už vyše roka otravuje život) teraz vyhlásila: „Vieme, že antigénová testy sú pri delta variante ešte menej funkčné než pri doterajších variantoch. Máme informácie od infektológov, že antigénový test vychádza negatívne a už o dva dni je ten istý človek hospitalizovaný a PCR test má pozitívny“ (citované podľa denníka Sme zo štvrtka 22. júla, str. 2).
    Takže antigénové testy sú teraz „ešte menej funkčné“. Čiže ani predtým neboli veľmi funkčné (môžem potvrdiť, mám s tým priamu skúsenosť). Prečo teda boli Slováci opakovane nútení podstupovať antigénové testovanie?!

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Anonymný23.7.21

    Pretože niekto potrebuje dokončiť devastáciu národa. Už takmer polovica je zlomená a keď sa podarí prekonať polovicu tak tlak bude silnejší. Tu pravdepodobne nejde o zdravie a jeho ochranu, ale o čosi tvrdého a vadí mi že na lámanie národa sa podujali tzv. kresťania počnúc tými z KDH, potom z čudných spoločenstiev a teraz aj kompletná hierarchia. Ľudovít

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Anonymný23.7.21

    Ak sa mýlim ponesiem si následky, ale zdá sa mi, že tu niekto hrá falošnú a klamlivú hru. Všetko tomu nasvedčuje. Klamstvá, demagógie, podvody, chaos, amorálnosť, nečestnosť sa dostáva do popredia, ale takáto spoločnosť ani svet nemôže mať budúcnosť. Toto nás devastuje a rozkladá. Spoločnosť rozdelená a víťazmi a vodcami sa stávajú tí, ktorí by možno mali byť potrestaní. Bez morálky a odbornosti žiadnu prosperitu nevybudujeme aj keď si to bude myslieť 99% ľudí. Demokratický zápas sme prehrali o víťazstvo dobra. Slúžili sme všelikomu a všeličomu a teraz nás to melie čoraz intenzívnejšie. Ale spravodlivým svet akosi nefandí, škoda že sa to stalo pravidlom aj súčasnej Cirkvi pohŕdame nielen svätosťou, morálkou ale aj slušnosťou a zodpovednosťou. Kiež sa nám darí obstáť v tomto zložitom a ťažkom zápase o dobro. Nie je to jednoduché. Ľudovít

    OdpovedaťOdstrániť
  6. Čaká nás veľký spoločenský náraz, treba sa naň po každej stránke pripraviť, najdôležitejšie je pritom nestratiť charakter, nestratiť dušu, hovorí doktor Igor Bukovský:

    https://www.youtube.com/watch?v=pQkoC2wVZZM

    OdpovedaťOdstrániť

Pravidlá diskusie v PriestorNete

1. Komentovať jednotlivé príspevky môže každý záujemca, a to pod svojím menom, značkou alebo anonymne.
2. Komentáre nesmú obsahovať vulgarizmy ani urážlivé a nemravné vyjadrenia, nesmie sa v nich propagovať násilie; zakázané sú aj ostatné neetické prejavy, napríklad nepodložené obvinenia. Komentár by mal byť zameraný na predmet príspevku a nie na osobu autora či redaktora.
3. Komentáre nesúladné s predchádzajúcim ustanovením, rovnako tak bezobsažné komentáre, nebudú publikované.
4. Diskusia je moderovaná – znamená to, že zverejnenie komentára nie je okamžité, ale závisí aj od časových možností redaktora. Redaktor má právo odmietnuť, čiže nepublikovať komentár aj bez udania dôvodu.
5. Odoslaním komentára jeho autor vyjadruje súhlas s týmito pravidlami.