- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - Odporúčaný článok: Človek ako boh (peklo na zemi) - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

8. augusta 2021

Nedeľné slovo (135)

 

Zlom

V živote niekedy dochádza k zlomom, na ktorých sa naše plány zrútia ako domček z kariet. Všetko sa prevráti. Opanuje nás bolesť, smútok, hnev, možno strach. Cítime sa oklamaní, podvedení, ponížení, potupení.

Nie všetky utrpenia sú trestom za hriech. Božia prozreteľnosť je nad naše chápanie. Nám nezostáva iné, len ju prijať.


Lukášovo evanjelium zachytáva Ježišove slová (Lk 13, 4): „Alebo si myslíte, že tí osemnásti, čo na nich padla veža v Siloe a zabila ich, boli väčší vinníci ako ostatní obyvatelia Jeruzalema? Nie, hovorím vám, ale ak nebudete robiť pokánie, všetci zahyniete podobne.“

Prijať Božiu vôľu neznačí ľahostajne alebo útrpne sa čomusi podriadiť. Pracujme na tom, aby Božia vôľa bola aj našou vôľou. Povedzme Bohu svoje „áno“. V tom je zmysel pokánia.

 

Ján Maršálek

::

Predchádzajúce: Nedeľné slovo (134)

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

Pravidlá diskusie v PriestorNete

1. Komentovať jednotlivé príspevky môže každý záujemca, a to pod svojím menom, značkou alebo anonymne.
2. Komentáre nesmú obsahovať vulgarizmy ani urážlivé a nemravné vyjadrenia, nesmie sa v nich propagovať násilie; zakázané sú aj ostatné neetické prejavy, napríklad nepodložené obvinenia. Komentár by mal byť zameraný na predmet príspevku a nie na osobu autora či redaktora.
3. Komentáre nesúladné s predchádzajúcim ustanovením, rovnako tak bezobsažné komentáre, nebudú publikované.
4. Diskusia je moderovaná – znamená to, že zverejnenie komentára nie je okamžité, ale závisí aj od časových možností redaktora. Redaktor má právo odmietnuť, čiže nepublikovať komentár aj bez udania dôvodu.
5. Odoslaním komentára jeho autor vyjadruje súhlas s týmito pravidlami.