- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - Odporúčaný článok: Človek ako boh (peklo na zemi) - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

27. januára 2022

Boha treba viac poslúchať ako ľudí

 

Vlado Gregor

Milí moji, ak niekto v Cirkvi, hoci aj pápež, hovorí, že je jedno, čomu človek verí, a že všetky viery sú vlastne rovnocenné, tak nekoná v súlade s pravdou. Tomuto sa podriadiť by znamenalo koniec nielen katolíctva, ale aj kresťanstva. „Čo je krivé, nemožno urobiť rovným, a čo chýba, to nemožno pripočítať“ (Kazateľ 1, 15).

Je najvyšší čas, aby sa Pán nad nami znovu zmiloval a vrátil nás z kratšej cesty. Vždy sme verili, že naše modlitby budú vyslyšané – a verme tomu aj naďalej. (Celý môj život potvrdzuje túto pravdu, a evidentne ju potvrdzujú aj dejiny Cirkvi.)

Znovu sa ľudia delia na uvedomelých a neuvedomelých, tentoraz sa nazývajú očkovaní a neočkovaní. Stále platí, že rozhádaným ľuďom sa ľahšie vládne. Rozdeľ a panuj, divide et impera, to sa vedelo už pred Kristom. Aj vyššie uvedený Kazateľ filozofuje na inom mieste o tom, ako sa dejiny opakujú a ako sa lži a manipulácie inovujú a vracajú. Boli sme chvíľu presvedčení, že nič horšie ako komunizmus už nebude, ale tento svet, ktorý je stále v moci Zlého, nás presviedča o opaku.

Naozaj to tak vyzerá, že určitý typ ľudí sa znovu a znovu generuje a pretvára. Títo „organizovaní“ sa podľa akýchsi podivných kritérií považujú za vyvolených a oprávnených robiť z ostatných ľudí otrokov, a to stále rafinovanejšími metódami. Našťastie, Boh neustále dozerá na ľudí, ktorí sú tými potenciálnymi otrokmi, a posilňuje ich v mnohých nezaslúžených starostiach a strastiach.

Blahoslavení chudobní, tichí, prenasledovaní a hladní a smädní po spravodlivosti, aspoň základnej. Pochopíte to niekedy, potenciálni páni tohto sveta?! Prestanete vymýšľať ďalšie, už dokonale nenápadné, metódy na zotročenie a dokonca elimináciu vám neposlušných?

V počiatkoch kresťanstva bolo základným pravidlom, že Boha treba viac poslúchať ako ľudí. Nezabudli sme na to a nestávame sa práve takými opicami, akými nás tí „organizovaní“ chcú spraviť? Hrdo vyhlasujeme a propagujeme svoje čierno-biele videnie sveta a za ten svet si nechceme priznať, že vidíme nejasne a rozmazane. Keby sme boli slepí, nemali by sme hriech, ale my si myslíme, že už vidíme, a opakovane tvrdíme, že sme bez hriechu. Náš stále „modernejší“ hriech teda zostáva a škodí naďalej, účinnejšie a rafinovanejšie (porov. Jn 9, 41).

Vzoprime sa tomu pevní vo viere!

 

Vlado Gregor


::

Prečítajte si: Na čom sa obrodí svet


::

Prosíme, podporte naše úsilie – komentujte, vyjadrite svoj názor na publikovaný článok... a odoberajte náš vestník (podrobnejšie informácie).

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

Pravidlá diskusie v PriestorNete

1. Komentovať jednotlivé príspevky môže každý záujemca, a to pod svojím menom, značkou alebo anonymne.
2. Komentáre nesmú obsahovať vulgarizmy ani urážlivé a nemravné vyjadrenia, nesmie sa v nich propagovať násilie; zakázané sú aj ostatné neetické prejavy, napríklad nepodložené obvinenia. Komentár by mal byť zameraný na predmet príspevku a nie na osobu autora či redaktora.
3. Komentáre nesúladné s predchádzajúcim ustanovením, rovnako tak bezobsažné komentáre, nebudú publikované.
4. Diskusia je moderovaná – znamená to, že zverejnenie komentára nie je okamžité, ale závisí aj od časových možností redaktora. Redaktor má právo odmietnuť, čiže nepublikovať komentár aj bez udania dôvodu.
5. Odoslaním komentára jeho autor vyjadruje súhlas s týmito pravidlami.