- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - Odporúčaný článok: Človek ako boh (peklo na zemi) - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

4. februára 2022

Žiť pre druhých

 

Kristína Ondrkálová

Dnešná spoločnosť, oveľa viac ako v minulosti, podnecuje k prílišnému individualizmu (zameraniu sa na vlastné ja), súťaživosti, rivalite, konkurencii, výkonnosti. Základom trvalého šťastia je práve opačná orientácia. Žiť nielen pre seba, ale pre druhých.

Točiť sa neustále len okolo seba vyžaduje naozaj veľa energie, je to už tak trochu nuda a nerobí to človeka šťastným.


Nabudúce, keď sa pristihnete, že vaše myšlienky krúžia iba okolo vás a rozmýšľate nad tým,  že nie ste a prečo nie ste naozaj šťastní, zvážte, či by nebolo riešením konečne začať robiť aj niečo pre tých, ktorých máte okolo seba, svojich blízkych, či úplne cudzích ľudí.

Pocit šťastia z dobre vykonanej práce a kúska nezištnej lásky, ktorý ste práve darovali, sa z najväčšou pravdepodobnosťou dostaví.

 

Kristína Ondrkálová


::

Prečítajte si: Básne


::

PriestorNet patrí ľuďom súcim na slovo, rozhľadeným a kultivovaným...
Staňte sa jeho priaznivcom: podrobnejšie informácie.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

Pravidlá diskusie v PriestorNete

1. Komentovať jednotlivé príspevky môže každý záujemca, a to pod svojím menom, značkou alebo anonymne.
2. Komentáre nesmú obsahovať vulgarizmy ani urážlivé a nemravné vyjadrenia, nesmie sa v nich propagovať násilie; zakázané sú aj ostatné neetické prejavy, napríklad nepodložené obvinenia. Komentár by mal byť zameraný na predmet príspevku a nie na osobu autora či redaktora.
3. Komentáre nesúladné s predchádzajúcim ustanovením, rovnako tak bezobsažné komentáre, nebudú publikované.
4. Diskusia je moderovaná – znamená to, že zverejnenie komentára nie je okamžité, ale závisí aj od časových možností redaktora. Redaktor má právo odmietnuť, čiže nepublikovať komentár aj bez udania dôvodu.
5. Odoslaním komentára jeho autor vyjadruje súhlas s týmito pravidlami.