- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - Odporúčaný článok: Človek ako boh (peklo na zemi) - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

18. marca 2022

Slnko

 

Robert Hakala

Keď sa niekedy po dlhom čase objaví na oblohe slnko, po zamračených, nevľúdnych, sychravých dňoch, cítime radosť, ktorá nám okamžite zmení náladu k lepšiemu.

Čakali sme na tú chvíľu, nemohli sme sa jej dočkať. Až potom sme si uvedomili, aký veľký vplyv má na naše správanie slnko a jeho blahodarné lúče.

Pre niekoho možno maličkosť, no pre mňa nie. Nemohol by som žiť v krajine, kde slnko na oblohe nie je častým hosťom. Chválim slnko za jeho „ochotu“ deliť sa s nami o svoje svetlo a teplo. Chválim Boha za to, že stvoril svetlo, ktoré nám spríjemňuje – a v podstate umožňuje – pobyt na našej zemi.

Nevieme si ani predstaviť, ako by na zemi bolo bez slnka (a svetla). Pravda, keby Boh chcel, boli by sme schopní existovať aj v takých podmienkach. Ale keď sa rozhodol oddeliť svetlo od tmy, spravil úžasnú vec!

Vďaka ti, Bože, za to krásne slnko. Chcem veriť, že má dostatočnú zásobu svetla a tepla aj pre generácie, ktoré prídu po nás.

 

Robert Hakala


::

PriestorNet patrí ľuďom súcim na slovo, rozhľadeným a kultivovaným...
Staňte sa jeho priaznivcom: podrobnejšie informácie.

1 komentár:

  1. Veľmi pekný článok, ako ostatné Hakalove zamyslenia. Sú to články, nad ktorými sa skutočne treba zamyslieť,

    OdpovedaťOdstrániť

Pravidlá diskusie v PriestorNete

1. Komentovať jednotlivé príspevky môže každý záujemca, a to pod svojím menom, značkou alebo anonymne.
2. Komentáre nesmú obsahovať vulgarizmy ani urážlivé a nemravné vyjadrenia, nesmie sa v nich propagovať násilie; zakázané sú aj ostatné neetické prejavy, napríklad nepodložené obvinenia. Komentár by mal byť zameraný na predmet príspevku a nie na osobu autora či redaktora.
3. Komentáre nesúladné s predchádzajúcim ustanovením, rovnako tak bezobsažné komentáre, nebudú publikované.
4. Diskusia je moderovaná – znamená to, že zverejnenie komentára nie je okamžité, ale závisí aj od časových možností redaktora. Redaktor má právo odmietnuť, čiže nepublikovať komentár aj bez udania dôvodu.
5. Odoslaním komentára jeho autor vyjadruje súhlas s týmito pravidlami.