- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - Odporúčaný článok: Človek ako boh (peklo na zemi) - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

5. apríla 2022

Prečo nás nedojíma zabíjanie detí v lonách ukrajinských i ruských matiek?

 

Karol Dučák

Všetci to vidíme. Utečencov z Ukrajiny. Dojíma nás tragédia, ktorú priamo vidíme. Preto pomáhame. Vo veľkom pomáhame Ukrajincom utekajúcim z ohrozenej domoviny. Tak je to správne, ušľachtilé, kresťanské. Plačeme nad plačúcimi a trpíme s trpiacimi, predovšetkým s nevinnými deťmi. No smutné je, že nás dojíma len tragédia tých narodených detí, ale nedojíma nás utrpenie a smrť tisícov ukrajinských detí v lonách matiek, ktoré umierajú pri umelých potratoch.

V tomto krutom svete, kde sa zabíjajú príslušníci dvoch veľkých slovanských národov, v hukote bômb a všetkých tých ničivých zbraní nevnímame „tichú“ smrť bezbranných človiečikov, ktorých zabíjajú ruky lekárov. Teda ruky ľudí, ktorí by mali život dávať, nie brať ho. Tie deti v lonách matiek sú takisto bezbranné, tiež chcú žiť.

Od získania nezávislosti Ukrajiny v roku 1991 sa výraznejšie nezmenil pomer pôrodov a úmrtí v krajine. V rokoch 1991–2019 bolo na Ukrajine podľa neoficiálnych štatistík „vykonaných až 40 miliónov umelých potratov“ (ukrinform.ua). Takže v lonách ukrajinských matiek bolo za 28 rokov usmrtených bezmála toľko detí, ako bol počet obyvateľov Ukrajiny na začiatku vojnového konfliktu.

Aj keby nebola vypukla rusko-ukrajinská vojna, aj tak by bola Ukrajina konfrontovaná s hrozbou katastrofálneho vymierania. Vyššie citovaný zdroj z roku 2019 uvádza, že už v tej dobe bola známa chmúrna prognóza OSN, podľa ktorej bude na Ukrajine žiť v roku 2050 zhruba 32 miliónov ľudí, čo znamená pokles populácie krajiny o takmer 20 percent. Už vtedy hrozilo, že Ukrajina v rozsahu vymierania prekročí bod, od ktorého už nebude návratu (porov. ukrinform.ua).

Už vtedy – a to sa ešte nezačal vojenský konflikt – visela nad ukrajinským národom vážna hrozba, že bude vymierať rekordným tempom, podobne ako národ ruský, v ktorom je situácia s potratmi ešte horšia ako na Ukrajine. Pritom – čo je obzvlášť kruté a nepochopiteľné – ukrajinský národ, ktorý vymiera, „vyváža“ do zahraničia svojich vlastných novorodencov.

Ukrajina je veľkou „fabrikou na deti“, v ktorej prekvitá medzinárodný biznis s náhradným materstvom. Teda na jednej strane sa tu zabíjajú už počaté nenarodené deti, zároveň sa umelo „vyrábajú“ deti na objednávku! To kupčenie s deťmi je obzvlášť zarážajúce.

Natíska sa otázka: Ak už svet potrebuje ukrajinské deti, prečo nezachraňuje živé deti v lonách matiek, ktoré by po pôrode mohli ísť na adopciu? Aká to zvrhlosť, na jednej strane zabíjať „hotový“ spontánny život a na druhej strane na objednávku umelo „vyrábať“ nový život!

Tento boľavý problém sužuje Ukrajinu dlhšiu dobu. Už v roku 2020 bola podľa jedného zdroja situácia na Ukrajine alarmujúca. Ukrajinská ombudsmanka Ľudmila Denisova napísala: „Ukrajina sa stáva krajinou-donorom, rodia sa tu deti pre cudzincov a nad ich osudmi krajina nemá kontrolu“ (rusyn.sk). Už vtedy ukrajinská ombudsmanka upozorňovala na to, že náhradné materstvo na Ukrajine je mimoriadne vážnym problémom, ktorý si žiada neodkladné a komplexné riešenie. Požadovala zmenu zákonov a zákaz „vývozu“ novorodencov mimo územia krajiny. Podľa jej vlastných slov „deti na Ukrajine nesmú byť objektom obchodu s ľuďmi“ (rusyn.sk).

Ľudská spravodlivosť na Ukrajine je akási pokrivená. Áno, právom nás šokuje skaza, utrpenie a smrť ľudí v zbytočnej vojne, ktorej sa dalo predísť a ktorá vôbec nemusela byť. To je to najstrašnejšie – táto vojna vôbec nemusela byť! Je správny odpor proti vojne (proti každej vojne!). Je ušľachtilý a správny súcit s trpiacimi a umierajúcimi, je veľmi záslužná pomoc tým, ktorí to potrebujú, lenže musíme si uvedomiť, že vojna sa nezačala vo februári 2022. Už celé desaťročia prebieha tretia svetová vojna – vojna proti nenarodeným deťom. A najstrašnejšie na tejto vojne je, že sme sa už naučili brať ju ako samozrejmosť. Nielen na Ukrajine, ale na celom svete.

Podľa oficiálnych údajov Svetovej zdravotníckej organizácie bolo v období od roku 2015 do roku 2019 priemerne ročne vykonaných 73,3 milióna potratov na celom svete (porov. ja-zum-leben.de). V USA, kde je, ako uvádzajú analytici, takmer polovica tehotenstiev neželaných, štyri z desiatich ťarchavostí ukončí smrť počatého dieťaťa.

V celosvetovom meradle „bolo v rokoch 1921–2018, ako naznačujú štatistické údaje z Johnstonovho archívu, zabitých v dôsledku potratov až 1 miliarda 52 miliónov 572 tisíc počatých detí. Z toho len v Ázii ich bolo zavraždených viac ako pol miliardy, na území bývalého ZSSR takmer 350 miliónov, v Európe 100 miliónov, v Severnej Amerike viac ako 72,5 milióna, v Austrálii a Oceánii tri a pol milióna, v Afrike takmer tri milióny, v Južnej Amerike asi 400 tisíc“ (christianitas.sk). V tejto súvislosti je potrebné upozorniť na to, že pro-life organizácie uvádzajú omnoho vyššie počty. Napríklad podľa údajov Life Institute bolo len za posledných päťdesiat rokov usmrtených až 1,5 miliardy detí v celosvetovom meradle (porov. (christianitas.sk).

Súčasťou otrasnej reality dnešnej doby je skutočnosť, že z dôvodu potratov zomiera najviac ľudí na svete. Ako vyplýva zo správy organizácie Worldometer, uverejnenej 31. 12. 2021, viac ako 42 percent všetkých úmrtí na svete v roku 2021 tvorili potratené nenarodené deti. Z celkového počtu 101,5 milióna úmrtí ľudí v celosvetovom meradle ich pripadalo na potraty 42,6 milióna. Je to zhruba dvanásťnásobok počtu úmrtí na covid-19, vinou ktorého zomrelo v minulom roku celkovo 3,5 milióna ľudí. Ani na rakovinu, AIDS, maláriu, dopravné nehody, či iné príčiny smrti nezomrelo toľko ľudí ako na abortus. Toto „kladie potraty na úroveň genocídy“ (fsspx.news/de).

Ako hlboko ešte klesne človek? Svedomie ľudstva je otupené. Vníma len to, čo vnímať chce. Bije na poplach pri pohľade na zmasakrované telá ľudí v súčasnej vojne na Ukrajine, ale je už úplne bezcitné a hluché k výkrikom nevinných detských tielok, vytrhávaných po kúskoch z lona matiek, alebo zabíjaných iným spôsobom pri potratových masakroch napriek tomu, že to spôsobuje vymieranie mnohých národov sveta.

Dva najväčšie slovanské národy sa navzájom masakrujú v bratovražednom boji. A pritom páchajú genocídu na vlastných deťoch. Vedie Rusko. V najväčšej krajine sveta síce v priebehu posledných piatich rokov poklesol počet potratov na tretinu, no aj napriek tomu bolo v roku 2020 v Rusku umelo ukončených okolo 450 000 tehotenstiev, z toho asi polovica na žiadosť pacientok (porov. vedomosti.ru). Napriek zlepšeniu situácie teda Rusi ešte stále zabíjajú masy príslušníkov vlastného národa. Na Ukrajine bolo v roku 2020 menej potratov: 61 048. Čo je šokujúce, 35 z nich pripadalo na neplnoleté dievčatá do 14 rokov. O vykonaní abortu v týchto prípadoch rozhodujú rodičia alebo poručníci dievčaťa bez toho, aby si od neho pýtali súhlas (porov. povaha.org.ua).

Príslušníci ruského a ukrajinského národa sa navzájom zabíjajú a zároveň páchajú genocídu na nenarodených deťoch. Ale čo je rovnako strašné, popritom robia medzinárodný biznis s novorodencami. Pretože obchod s deťmi nie je len záležitosťou Ukrajiny, je aj veľkou hanbou Ruska.

V polovici mája 2021 moskovský pravoslávny patriarcha Kirill vo svojom prejave v ruskej Štátnej dume označil za nemorálne „využívanie materstva pre export“ (domradio.de). Najvyšší predstaviteľ Ruskej pravoslávnej cirkvi požadoval zákaz „vývozu“ novorodencov z Ruska do zahraničia. Poukázal pritom na katastrofálne vymieranie ruského národa, pred ktorým už roky varuje. Patriarcha odsúdil aj náhradné materstvo pre samotných Rusov, pretože podľa neho ničí jednotu rodiny a stáva sa formou vykorisťovania žien v núdzi. Navyše, ako sa doslova vyjadril, „nie je požehnané Cirkvou“ (domradio.de).

Pri zohľadnení všetkých uvedených skutočností sa naliehavo vnucuje neodbytná otázka: Je súčasný vojenský konflikt na Ukrajine náhoda? Nie je to zdvihnutý Boží prst? Či to vari nie je trest, zoslaný na vierolomné, nepoučiteľné človečenstvo? Jeden z posledných pokusov Všemohúceho priviesť ľudstvo k pokániu?

 

Karol Dučák


::

Rozhovor s autorom: 
Kríza západnej civilizácie korení v pýche a ignorancii katolíckeho učenia.


::

Prosíme, nebuďte ľahostajní.
Postavte sa za pravdu, vyjadrite svoj názor – napríklad formou komentára pod článkom.

Ak vás zaujíma, čo pripravujeme, ak chcete získať publikácie z našej edície, prihláste sa
na odber e-mailového mesačníka: podrobnejšie informácie.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

Pravidlá diskusie v PriestorNete

1. Komentovať jednotlivé príspevky môže každý záujemca, a to pod svojím menom, značkou alebo anonymne.
2. Komentáre nesmú obsahovať vulgarizmy ani urážlivé a nemravné vyjadrenia, nesmie sa v nich propagovať násilie; zakázané sú aj ostatné neetické prejavy, napríklad nepodložené obvinenia. Komentár by mal byť zameraný na predmet príspevku a nie na osobu autora či redaktora.
3. Komentáre nesúladné s predchádzajúcim ustanovením, rovnako tak bezobsažné komentáre, nebudú publikované.
4. Diskusia je moderovaná – znamená to, že zverejnenie komentára nie je okamžité, ale závisí aj od časových možností redaktora. Redaktor má právo odmietnuť, čiže nepublikovať komentár aj bez udania dôvodu.
5. Odoslaním komentára jeho autor vyjadruje súhlas s týmito pravidlami.