- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - Odporúčaný článok: Človek ako boh (peklo na zemi) - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

4. decembra 2022

Nedeľné slovo (196)

 

Boh pôsobí

Často sa snažíme všetko pochopiť a obsiahnuť rozumom. Ale v živote sa dejú veci, ktoré nás presahujú a ktoré sa rozumovo vysvetliť či zdôvodniť nedajú, alebo len čiastočne (náš rozum je prikrátky).

Ani spojenie rozumu a citu niekedy nepostačuje... Treba uveriť zázrakom, prijať tajomstvo, vrátiť sa na Božiu cestu!


Áno, zázraky sa dejú. Boh stále vo svete pôsobí. Duchovno nezaniklo, len ho azda menej vnímame, súc postihnutí hmotárskou krátkozrakosťou.

Rozum máme na to, aby sme ho používali. No sám rozum nám vraví, že na všetko nestačí. Ľudské poznanie má svoje hranice, to nás však neoberá o možnosť dobre, užitočne, tvorivo i radostne žiť.

 

Ján Maršálek


::

Predchádzajúce: Nedeľné slovo (195).

1 komentár:

  1. Druhá adventná nedeľa je spojená s hlásaním svätého Jána Krstiteľa, ktoré nestratilo ani dnes nič zo svojej aktuálnosti a naliehavosti:
    „Robte pokánie, lebo sa priblížilo nebeské kráľovstvo.“

    OdpovedaťOdstrániť

Pravidlá diskusie v PriestorNete

1. Komentovať jednotlivé príspevky môže každý záujemca, a to pod svojím menom, značkou alebo anonymne.
2. Komentáre nesmú obsahovať vulgarizmy ani urážlivé a nemravné vyjadrenia, nesmie sa v nich propagovať násilie; zakázané sú aj ostatné neetické prejavy, napríklad nepodložené obvinenia. Komentár by mal byť zameraný na predmet príspevku a nie na osobu autora či redaktora.
3. Komentáre nesúladné s predchádzajúcim ustanovením, rovnako tak bezobsažné komentáre, nebudú publikované.
4. Diskusia je moderovaná – znamená to, že zverejnenie komentára nie je okamžité, ale závisí aj od časových možností redaktora. Redaktor má právo odmietnuť, čiže nepublikovať komentár aj bez udania dôvodu.
5. Odoslaním komentára jeho autor vyjadruje súhlas s týmito pravidlami.