- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - Odporúčaný článok: Človek ako boh (peklo na zemi) - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

1. januára 2023

Nedeľné slovo (200)

 

Zázrak života

Zázraky sa dejú. A najväčším zázrakom je každodennosť – sám život. Lebo nič nie je samozrejmé. Nebyť stvoriteľskej sily a vôle, nebolo by nič, iba prázdno, ničota.

Niekto chcel a chce, aby sme boli, a tak z ničoho povstalo niečo. Boli sme stvorení na život. Zo Slova povstal svet. A tak platí, že hmota je jedným z prejavov Ducha.


Každý nový deň sa nám otvára ako pridaná hodnota, ako dar i príležitosť. Každý rok, ktorý nám je dopriaty, je dôkazom Božieho milosrdenstva.

Za dar života máme ďakovať. Ak trpíme, je to ťažšie, ale môžeme každý svoj deň obetovať, či už za seba, za ostatných, za národ, za Cirkev... Život má zmysel. Vďaka Bohu.

 

Ján Maršálek


::

Predchádzajúce: Nedeľné slovo (199).

1 komentár:

  1. Anonymný1.1.23

    Nech je nám Pán Boh milostivý a nech nás požehná. Prajem všetkým veľa zdravia, šťastia, radosti a Božieho požehnania do nového roku 2023. a všetkých srdečne pozdravujem Ľudovít Košík

    OdpovedaťOdstrániť

Pravidlá diskusie v PriestorNete

1. Komentovať jednotlivé príspevky môže každý záujemca, a to pod svojím menom, značkou alebo anonymne.
2. Komentáre nesmú obsahovať vulgarizmy ani urážlivé a nemravné vyjadrenia, nesmie sa v nich propagovať násilie; zakázané sú aj ostatné neetické prejavy, napríklad nepodložené obvinenia. Komentár by mal byť zameraný na predmet príspevku a nie na osobu autora či redaktora.
3. Komentáre nesúladné s predchádzajúcim ustanovením, rovnako tak bezobsažné komentáre, nebudú publikované.
4. Diskusia je moderovaná – znamená to, že zverejnenie komentára nie je okamžité, ale závisí aj od časových možností redaktora. Redaktor má právo odmietnuť, čiže nepublikovať komentár aj bez udania dôvodu.
5. Odoslaním komentára jeho autor vyjadruje súhlas s týmito pravidlami.