- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - Odporúčaný článok: Človek ako boh (peklo na zemi) - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

12. januára 2023

Pandémia: pravda vychádza na povrch

 

Ilustrácia: Andrej Mišanek

Začalo sa to pred tromi rokmi: kovidová hystéria. Nezmyselné opatrenia, vytváranie atmosféry strachu, porušovanie ústavnosti, politizácia zdravotného problému... 

Všetky takpovediac oficiálne médiá – vrátane verejnoprávnych – sa na tom ochotne podieľali. Hlavný mediálny prúd sa premenil na hlásnu trúbu pandemickej propagandy: očkovanie je vraj sloboda, očkovaní neprenášajú vírus, zachráni nás celoplošné testovanie a zatvorenie podnikov, škôl, kostolov... Iný názor sa nepripúšťal. Inak zmýšľajúci ľudia – aj z radov odborníkov – boli odstavení, znevažovaní, kriminalizovaní.


A teraz, napodiv, v denníku SME, ktorý sa tiež aktívne podieľal na tej hnusnej manipulácii a propagande, čítam (v článku Testovanie ľudí z Číny je nezmysel, zo dňa 8. 1. 2023): „Treba čo najrýchlejšie zrušiť všetky prekážky obojsmerného cestovania“ (pamätáte sa na zákaz pohybu medzi okresmi?). Alebo: „Argumenty, ktorými sa podporuje zavádzanie testovania, boli veľakrát vyvrátené“ (prečo nás teda niekoľko mesiacov nútili testovať sa, aby sme mohli ísť do práce alebo povedzme do obchodu?). A ďalej: „Prísne čínske karantény... by mali slúžiť ako dôkaz, že to nefunguje“ (prečo nám politici, novinári aj protežovaní odborníci tvrdili opak?).

V súhrne, z článku sa dozvedáme, že mnohé takzvané protipandemické opatrenia boli neúčinné, zbytočné a „politicky motivované“! A priam šokujúce vyjadrenie: „Množstvo akademických štúdií ukazuje, že zavádzané opatrenia nikdy nefungovali a fungovať nebudú.“

Nuž, možno poviete: konečne, pravda sa vynára. Áno, súhlasím. Som rád, že pravda vychádza na povrch. Ale čosi mi chýba. Chýba mi zo strany protagonistov onej pandemickej hystérie nejaké vysvetlenie, sebareflexia, priznanie si omylu či chyby. Chýba mi aspoň slovko ľútosti, aspoň náznak pokory!

 

Ján Maršálek


::

Súvisiace články:

Hystéria okolo koronavírusu

Rúško ako symbol dekadencie

Pandémia sa (možno) končí. Nezabudnime!


::

Prosíme, podporte naše úsilie – komentujte, vyjadrite svoj názor na publikovaný článok... a odoberajte náš vestník (podrobnejšie informácie).

1 komentár:

  1. Anonymný12.1.23

    pravda síce vychádza ako vždy na povrch, ju nie je možné trvale umlčať, len akoby o nej nechcel nikto počuť a je prehlušovaná novými klamstvami a demagógiami. Akoby sme chceli žiť z klamstva. A tak klameme sa navzájom a zatiaľ to vynáša, ale inflácia rastie. Trvalý a šťastný život je možné postaviť len na Pravde a Láske. Čudnú dobu žijeme. Ľudovít

    OdpovedaťOdstrániť

Pravidlá diskusie v PriestorNete

1. Komentovať jednotlivé príspevky môže každý záujemca, a to pod svojím menom, značkou alebo anonymne.
2. Komentáre nesmú obsahovať vulgarizmy ani urážlivé a nemravné vyjadrenia, nesmie sa v nich propagovať násilie; zakázané sú aj ostatné neetické prejavy, napríklad nepodložené obvinenia. Komentár by mal byť zameraný na predmet príspevku a nie na osobu autora či redaktora.
3. Komentáre nesúladné s predchádzajúcim ustanovením, rovnako tak bezobsažné komentáre, nebudú publikované.
4. Diskusia je moderovaná – znamená to, že zverejnenie komentára nie je okamžité, ale závisí aj od časových možností redaktora. Redaktor má právo odmietnuť, čiže nepublikovať komentár aj bez udania dôvodu.
5. Odoslaním komentára jeho autor vyjadruje súhlas s týmito pravidlami.