- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - Odporúčaný článok: Človek ako boh (peklo na zemi) - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

31. marca 2023

Spomienka na Sviečkovú demonštráciu

 

Prinášame malú fotoreportáž z malej (asi sto ľudí) spomienky na Sviečkovú demonštráciu (35. výročie).

Väčšina rečníkov nezabudla spomenúť blahodarnosť vstupu Slovenska do NATO a EÚ. To však nebolo hlavnou myšlienkou a cieľom prelomovej manifestácie v roku 1988!

Ferko M. stihol ešte aj napľuť na Janka Č. Veľký potlesk zato nezožal, ako napokon ani ďalší prominenti...

Žiaľ, takto smutne bol pripomenutý statočný odkaz veľkej historickej udalosti.

 

 








Text: Vlado Gregor

Foto: Pavel Duraj


::

Prosíme, podporte naše úsilie – komentujte, vyjadrite svoj názor na publikovaný článok... a odoberajte náš vestník (podrobnejšie informácie).

1 komentár:

  1. Anonymný31.3.23

    Ako priamy účastník sviečkovej demonštrácie 25. marca 1988 sa pri tom, kto si jej účinky privlastŇuje a aktívne sa zúčastňuje na jej oslavách sa takmer hanbím, že som tam bol. Keby som vedel ako bude dnešná situácia spoločenská, politická, kultúrna, cirkevná vyzerať, určite by som nešiel. Ak som sa vtedy nechal polievať smradľavou vodou a stláčať policajnými autami tak som predpokladal, že ak príde zmena a ten socialistický rozklad hodnôt nahradí konštruktívna spoločnosť založená na budovaní spoločného dobra a na hodnotách, ktoré budujú osobnosti i spoločnosť. Dnes vidím i z tých osláv, že deformáciu socialistickú nahradila deformácia liberalizmu a vôbec sa nečudujem ľuďom, ktorí volajú po návrate pomerov pred novembrom 89 aj keď cesta späť nie je možná. Som sklamaný a oklamaný, aspoň sa takto cítim. Aj tak nestrácam nádej, že Pán Boh si riešenie nájde i keď to môže byť riešenie bolestivé a ťažké. Národy vznikajú aj zanikajú, zatiaľ len Izraelský národ pretrval tisícročia a tiež bol často neverný. Boh je naša nádej a ochrana. Ľudovít

    OdpovedaťOdstrániť

Pravidlá diskusie v PriestorNete

1. Komentovať jednotlivé príspevky môže každý záujemca, a to pod svojím menom, značkou alebo anonymne.
2. Komentáre nesmú obsahovať vulgarizmy ani urážlivé a nemravné vyjadrenia, nesmie sa v nich propagovať násilie; zakázané sú aj ostatné neetické prejavy, napríklad nepodložené obvinenia. Komentár by mal byť zameraný na predmet príspevku a nie na osobu autora či redaktora.
3. Komentáre nesúladné s predchádzajúcim ustanovením, rovnako tak bezobsažné komentáre, nebudú publikované.
4. Diskusia je moderovaná – znamená to, že zverejnenie komentára nie je okamžité, ale závisí aj od časových možností redaktora. Redaktor má právo odmietnuť, čiže nepublikovať komentár aj bez udania dôvodu.
5. Odoslaním komentára jeho autor vyjadruje súhlas s týmito pravidlami.